Trestné oznámenie za krivé obvinenie
Ahojte ženy, mam taku otazku, niekto kto rozumie trošku pravu. Predavala som na internete oblečenie, pisala mi jedna zenska, ze kupi. Pisala mi, ze mi poslala peniaze a ja som jej zaslala tovar. Samozrejme oeniaze nechodili a ona sa stale vyhovaralac ze poslal ale nic nic. Tak som tuto skusenost napisala do jednej skupiny, kde sa nahlasuju taketo situacie. Dokonca sa mi tam ozvali dalsie zeny, ze sa im s touto osobou stalo to iste. Ale tato zena to zistila a zacala mi pisat, ako ona na mna uda za krive obvinenie a nasledne mi poslala peniaze za tovar (avsak poslala len polovicu) …. Tovar mal hodnotu 20€. Normalne som z toho v šoku, že mna ona oklame, preberie tovar, klame, ze zaplatila, nakoniec posle mensiu sumu a este mi napise ako ona ma uda za krive obvinenie …. Plus mi napisala ako ma pride zbit. Akoze realne po tomto by mohla na mna dat udanie za krive obvinenie? Vsak toto uz neni normalne, ze niekto ta oklame, nezaplati a nakoniec sa ti este vyhraza …. A hlavne teraz uplne rozmyslam, ze ak by teda ma udala, kedy sa to dozviem? Ako mi to pride? Lebo ona moju adresu nevie …. Ďakujem 👍
@mistymay33 ďakujem za podporu ☺️ práveže naťahovať sa mi s nou nechce, ja som napísala o nej presne kvôli tomu, aby uz to neurobila ďalším a tak som sa dozvedela, ze ďalším to uz urobila, ked sa mi ozvali

Neboj sa, toto nesplna skutkovu podstatu kriveho obvinenia. Toto nie je trestny cin a taktiez ani pristupok.
Skor jej konanie moze naplnit skutkovu podstatu trestneho cinu, alebo priestupku (podla skody, priestupku), ale keby to urobila viacerym, tak mozno ak trestneho cinu. Neboj sa, pravo je na tvojej strane a keby sa ti chcelo sa s nou natahovat a riesit s policiou, tak chod kludne podat oznamenie o priestupku.