Trvalý a prechodný pobyt počas maródky
Dobrý deň
rada by som sa opýtala na jednu vec. v prípade že budem na PN/ OČR, môžem sa nachádzať napr. na dvoch miestach? to znamená, môžem byť napríklad týždeň v BA a týždeň v KE? musím to niekde nahlasovať?
ďakujem
Podla mna mozes byt na inej adrese ako mas v obcianke ale asi takto nie ak si na pnke tak chodia aj kontroly a podla nich ak si chora tak mas byt doma :D a ocrky nekontroluju to podla mna ano ale tak ocr mas max desat dni
Pn nie je zavisla od trvaleho pobytu, len od adresy, ktoru zahlasis lekarovi pri vyplnani tlaciva. Tam sa musis nachadzat okrem vychadzok, ktore su tiez uvedene na PN papieri...
@mumilka PN-ka má dva riadky kde sa uvádza adresa:
1. riadok - adresa trvalého/prechodného pobytu
2. riadok - presná adresa kde sa bude poistenec zdržiavať v čase dočasnej PN, vrátane poschodia a tel. číslo.
Pokiaľ udáš v druhom riadku inú adresu ako v prvom prípadná kontrola zo SP ťa bude hľadať tam. Nie je možné počas PN 1 týždeň byť inde a 2 týždeň inde pokiaľ zmenu nenahlásiš Dr. a ten obratom SP s písomným odôvodnením prečo si musela zmeniť miesto pobytu počas PN.
Dobrý deň chcela by som sa opýtať som na pn a mám prechodný pobyt na ubytovni chcela by som to zrušiť len neviem či sa to dá.Dakujem

V pripade ocr je to uplne jedno, nekontroluje sa to. V pripade pn sa nahlasuje iba jedno miesto pobytu a tam sa dotycny musi nachadzat. Na striedacku sa to neda. Alebo da, ale problem nastane, ak pride kontrola od zamestnavatela alebo socialky 😉