Trvalý pobyt dieťaťa

lussinda19
30. mar 2023

Ahojte,mám vážnu dilemu ..ja mám trvalý pobyt inde,ako reálne bývam .)na op mám adresu kde reálne nežijem už roky ) a partner je tiež z iného mesta..bývame v inom meste,zatiaľ v podnájme ...a keď sa narodí malý,rieši sa to nejako? Lebo nemôžem,aby bol nahlásený tam,kde mám oficiálne adresu ja ..dá sa to nejako riešiť s mestom že proste aj keď tu nemáme trvalý pobyt ,tak tu bývame ?

ukulela
30. mar 2023

Trvaly ponut sa nahlasuje k matke. Musela by si si ho zmenit. Dieta ho nemoze mat inde ako ty. Riesit sa to da tak, ze sa dohodnete s majiyelok, alebo si prehlasis tp len na mesto.

macica1706
30. mar 2023

@lussinda19 trvalú pobyt dostane dieťa automaticky taký kde má trvalý pobyt matka.pokial žijete v inom meste a chceš tam mať trvalý pobyt,ide to jedine tak,že si dáš pobyt na mesto bez konkrétnej ulice inak si myslím že nikto nepovolí trvalý pobyt na podnájom

riamia91
30. mar 2023

@lussinda19 moze dostat adresu trvaleho pobytu podla vasho /tvojho alebo manzelovho/ trvaleho pobytu, resp. v meste, kde mate trvale pobyty. Neviem, ci moze byt dieta bez trvaleho pobytu ako dospely.

alenah31
30. mar 2023

@lussinda19 nie nedá - buď bude mať automaticky trv. pobyt tam kde matka alebo bude mať trv. pobyt tam kde otec ak to tak nahlásite. DIeťa síce môže mať trv. pobyt aj tam kde žijete v podnájme - no na to potrebujete súhlas vlastníka/vlastníkov toho bytu čo by som ja osobne ako prenajímateľ neurobila.

maranco
30. mar 2023

@lussinda19 pre teba je dobré si zapnúť schránku slovensko.sk na doručovanie + nastaviť si notifikácie
Ak ti úrady posielajú listy na adresu kde roky už nebývaš tak sa nedozvieš nič.
To isté aj priateľ, aby nemusel cestovať na poštu do trvalého bydliska.

zic
30. mar 2023

Pri narodeni dietata sa dava automaticky trvaly pobyt ako matka. Ak sa prestahujete, tak musite zmenit dietatu trvaly pobyt (potom uz nedavaju automaticky ako matka... je nutne to zmenit aj pre dieta).
Co sa tyka prenajmu, tak sice badam tu nechut prenajimatelov nedat trvaly / prechodny pobyt, ale je to uplna blbost podporovana rokmi trvajucimi "urban legends".. trvaly pobyt umoznit nie je nic, co by dotycneho k niecomu zavazovalo alebo vlastnika obmedzovalo. Majitel to moze zrusit hocikedy sam bez suhlasu/pritomnosti / vedomosti dotycneho.
Pardon, jeden faktor tam je urcite - ak by sa najomnca dostal do exekucie, je dobre mat kvalitne spraveny preberaci protokol, co v byte je majitelove a co najomnikove. Aby exekutor nebral napriklad telku majitela...

gvenduska
30. mar 2023

To čo máte uvedené v občianskom to bude mat aj dieťa
Dieťa má trvá pobyt po matke