Trvalý pobyt dieťaťa

daniela173
2. jan 2022

Dobrý deň, prosím vás neviete mi niekto poradiť s touto situáciou. Čakáme dieťa a trvalý pobyt mám na východe Slovenska u rodičov, lenže bývam na západnom Slovensku u priateľa. Dieťa má po narodení TP po matke ale chcela by som ho narodení zmenit na TP po otcovi. Ja si vybavovať TP u priateľa ešte nechcem, sú tam nejaké záležitosti ktoré treba doriešiť a potom neskôr by som si TP prehlásila aj ja. Otazka znie či nebude problém pri vybavovaní všetkych náležitosti čo sa týka úradov (prídavky, príspevok pri narodení dieťaťa, atď.) v mieste bydliska dieťaťa(čo bude TP po otcovi) ak budeme mať ja a dieťa rozdielne TP. Alebo aspoň kde sa mám ohľadom toho informovať? Ďakujem vopred za odpoveď.

zuzkaa1991
2. jan 2022

@daniela173 skocte na matriku alebo skor zavolajte a presne sa spytajte co tu sa pytate ;) ci je mozne dat TP priamo k priatelovi otca dieťaťa

ukulela
2. jan 2022

@daniela173 ja som to riesila. Nedalo sa ti, resp tusim by dieta muselo byt zverene otcovi, aby bol tp pri nom. To, ze ma tp zatial v inom meste so mnou, hoci byvame inde, mi problemy nesposobuje. Vsetky uradne veci som vedela vyriesit mailom.

henrieta2022
2. jan 2022

@daniela173 tp ma dieta po matke, riesila som to min tyzden. Zatial sa da vybavit vsetko mailom.

titla
2. jan 2022

@daniela173 S pediatrom mozes mat problem a tam musis zamierit do tyzdna od prepustenia z nemocnice. Ak je vo vasom okoli nedoatatok pediatrov, moze sa stat, ze ak dieta bude mat TB mimo jeho spadoveho obvodu nezoberie ho. To sa treba dopredu informovat.

titla
2. jan 2022

@daniela173 oprava, TP nie TB

daniela173
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz