Trvalý pobyt dieťaťa pri narodení

karabashka
7. okt 2014

Ahojte. Chcela by som poradiť. Viem že dieťa po narodení dostane do rodného listu trvalý pobyt rovnaký ako jej matka. Avšak na základe akého dokladu? Občianskeho preukazu?Totiž ex manželka mojho muza mala u nás stale trvalý pobyt aj s dalším dietatom ktoré sa jej narodilo v dalsom vztahu. Tak sa im zrušil pobyt a maju len na obci. Avšak ona o tom nevie lebo s nou nekomunikujeme. Občianský ma stale na povodnu adresu - v podstate neplatný. Teraz caka dalsie dieta. A chcem vediet ci to dalsie decko dostane zas trvalý pobyt u nas a budeme ho musiet rusit alebo ako to je? dakujem za vase rady.

evelynm
7. okt 2014

@karabashka , tak by ste jej mohli oznamit, ze ma zruseny trvaly pobyt u vas.

katarinamarkova
7. okt 2014

@karabashka aspon oznamit ste jej to mohli, nech si da doklady do poriadku ani vy by ste potom nemuseli riesit podobne blbosti.

liz_lemon
7. okt 2014

@karabashka v RL nie je udaj o trvalom pobyte

miku1
7. okt 2014

@karabashka Komunikovať s ňou nemusíte, ale oznámiť by ste jej to hádam mohli. Stačí jedna sms, a nech sa ona zariadi ako chce.

liebling98
7. okt 2014

@karabashka ako píše @liz_lemon v RL nie je údaj o trvalom pobyte. Predpokladám, že ste jej TP zrušili na matrike v mieste TP. Čiže, keď ona príde nahlásiť dieťa na trvalý pobyt, na matrike jej oznámia, že TP nemá tam, kde si myslí. A minimálne vtedy sa k vám dovalí.
Tiež odporúčam oznámiť jej to, najlepšie spolu s nejakým oficiálnym papierom z matriky.

karabashka
autor
8. okt 2014

@evelynm
@katarinamarkova
@liz_lemon
@miku1
@liebling98 no takto kočky, prečo a za akých okolností sa to udialo tu nebudem rozpisovat ako ani vztahy s nou..mali sme na to pádny dovod..a takisto ku nam nedojde, kedze má zákaz..takze ja som len chcela vediet ako je to po narodení že kto príde na ten urad a nahlasuje trvalý pobyt ci matrika alebo ona osobne..

mimla
8. okt 2014

@karabashka Pozri, v najhoršom prípade ho nahlási k vám a vy ho následne odhlásite, keďže majiteľ bytu na to má nárok. Trvalé bydlisko je dnes už iba štatistická záležitosť. Ak dieťaťu zrušíte trvalé bydlisko, môže sa prihlásiť na nové -podobne ako bezdomovci - na obecnom úrade. Bude mu tam chodiť aj pošta. Ak príde niečo doporučene, obec zvykne dávať na obecnú tabuľu oznam. nektoré aj na web stránku.

fidorka7
13. okt 2014

@liz_lemon ale v oznámení o narodení dieťaťa je údaj o TP oboch rodičov a dieťa má spravidla TP po matke. Je jedno, či ho má zapísaný v RL, ale na matrike v evidencii obyvateľstva zapísané dieťa bude na ten TP, kde matka, takže autorka sa oprávnene obáva toho, čo píše.