Trvalý pobyt v prenájme
Dobrý deň, trvalý pobyt v prenajatej nehnuteľnosti - má niekto skúsenosť? Bývame tu dlhodobo, nie je žiaden problém z našej, ani majiteľovej strany, no z určitých dôvodov (opatrenia mesta) by nám tu veľmi pomohlo mať trvalý pobyt (ja a manžel), je niečo také vôbec možné?
@cukorfalat slaby advokat preto, ze mal klientov, ktori mali problem prenajat byt kvoli tomu, ze si v nom exekutor oznacil veci?
😂😂 A co ma s tym advokat spolocne preboha?
@cukorfalat este raz moja otazka. Co ma s tymto celym preboha spolocne advokat?
Otazka cislo 2. Isla by si byvat do prenajmu, rozumej PLATILA BY SI SI drahy prenajom, kde je pooznacovany vsetok nabytok a spotrebice exekutorom? Rozumies vobec co znamena, ked si exekutor oznaci majetok?
Lebo podla toho co pises asi nie.
@cukorfalat tak ty mne napises, ze ten "advokat je dost slaby" ani na moju druhu otazku co ma s tym spolocne advokat neodpovies a ja som nadradena? Ty zartujes.
Odpovies mi konecne co ma s tymto celym spolocne advokat?
Ako ty mozes vediet do akej miery tomu rozumiem ja? (pises ze tomu rozumies ovela lepsie) my sa pozname nebodaj? 😄
Tipujem podla toho co pises a akym detskym stylom pises, ze si velmi mlada a studujes alebo si cerstvo vystudovala pravo. Ano cerstvi absolventi alebo studenti prava su najmudrejsi pravnici ever, poznam takych vela, ti davaju najosvedcenejsie pravne rady 😄
@cukorfalat k druhej tvojej odpovedi sa uz vyjadrovat nebudem, uz som vsetko napisala a nechce sa mi to opakovat.
Napisem uz len to, ze ked ja ako prenajimatel si mozem vybrat, vyberiem si najomcu ktory nechce TP lebo v pripade exekucie nemusim nic riesit, nemusim prenasat oznaceny moj majetok do pivnice, kupovat miesto neho dalsi!! aby moj byt bol nadalej sposobily na prenajom a nemusim mat dalsie sudne tahanice kde musim dokazovat ze dany majetok je moj.
Ale neodpovedala si mi ani na moju dalsiu otazku, ci by si si platila drahy podnajom v byte, kde su oznacene veci exekutorom. Tak platila by si 600e mesacne a zaviazala by si si zmluvou na 1 rok v takom byte ci nie?
@cukorfalat ale ved ty splietas jablka a hrusky. Napisala som ze "zazil to moj advokat u svojich klientov a ti potom mali problem prenajat svoj byt dalej" Kde v tejto vete vidis, ze ten advokat vobec riesil dany pripad? Alebo kde vidis ze aj keby ho riesil tak bol neuspesny? To ze mal jeho klient problem prenajat byt dalej, je pociatok problemu, za ktory predsa advokat nemoze, pretoze ho v danej veci este nezastupoval 🤦♀️ Prekrucas neskutocne. Asi aj ty by si mala byt adcokatka, islo by ti to.
Dalsia vec, ja prenajimam byt asi 10rokov a prenajimam ho kompletne zariadeny, pomerne novym a modernym nabytkom a spotrebicmi. Je tam uplne vsetko, dokonca aj riady. Vdaka tomu ho prenajimam za vyssiu sumu ako nezariadeny, logicky. Takze v mojom byte keby si exekutor oznacil nabytok a sootrebuce a ja by som ich teda premiestnila do pivnice, tak mam a) robotu s tym vobec prenasat to niekam b) kupivanie noveho nabytku a spotrebicov aby som mohla byt dalej prenajimat, alebo ho prenajimat bez toho za menej penazi c) opletacky s dokazovanim ze sa tak stalo nepravom.....atd atd
Naozaj STALE nevidis rozdiel, kde pre mna ako prenajimatela je vyhodnejsie prenajat cloveku ktory nepotrebuje TP?
Prenajimas ty, alebo prenajimala si niekedy byt? Som si takmer na 100% ista ze nie, lebo nemas paru o vyhodach, nevyhodach. Preco by som si ja mala sama sebe vyrabat starosti ked nemusim?
Prave preto neprenajimam ani zaujemcom so zvieratami a detmi, pretoze velmi dobre viem, co dokazu zvuerata a deti v byte znicit.
Dobry den, ak sa mozem spytat - ak ste si teda vybavovali trvaly pobyt v podnajme, ake poplatky s tym boli spojene ? Menili ste OP a TP alebo aj nieco ine? dakujem

@erikavesela u mna vacsinou byvaju mlade pariky bez auta.