Trvalý pobyt vs prechodný v ČR

sfet
25. jan 2020

Ahojte, stretli ste sa niekedy niektorá s tým, že by manžel nesúhlasil, aby ste mali spoločný trvalý pobyt? My sme zobrati, vychovávame spolu dieťa, bývame v Čechách (on je Čech, ja Slovenka), bývame v jeho dome a nesúhlasí, aby som tam mala trvalý pobyt, jedine prechodný. Že vraj to bude veľmi drahé, ale stále poriadne nevysvetlil, že čo bude drahé. Nesúhlasí v žiadnom prípade. Ja tak budem mať do budúcna možno problém s prácou, škôlkou pre dieťa, čo robiť? Ako postupovať?

lula313
25. jan 2020

Možno to tak mysli, že bude musieť za teba platiť smeti, vymena dokladov.. ja by som uvažovala, či si tam vôbec nahlásiť pobyt, lebo keď je to ako v AT, musis pravdepodobne riesit niečo ako e-card, prihlaslasit sa na cudzineckej polícii, zdokladovať prijem. Zisti si, aké sú tvoje podmienky pri zmene pobytu.,

dskjhfdlkdjhl
25. jan 2020

@sfet Co je na tom drahe? Je to jedna ziadost na cudzineckej policii a to je vsetko. Manzel ma asi nejake postranne (priam posrane) umysly.

dskjhfdlkdjhl
25. jan 2020

@sfet Jedna vec mi napadla. Myslim, ze okrem sobasneho listu (teda manzelstvo s obcanom CR), treba byt spoluvlastnikom (alebo vlastnikom) nehnutelnosti v CR a to zrejme manzel nechce.

dskjhfdlkdjhl
25. jan 2020

@dopolbokaodrata tak tam je pes zakopany, bez toho jej trvaly pobyt asi nedaju. Takze myslim, ze trvaly/prechodny pobyt je len prkotina, problem je hlbsi a horsi.

lesanka845
25. jan 2020

ale daju, ja nic nevlastnim v CR a trvaý pobyt som dostala, stacil suhlas majitela nehnutelnosti. A nic drahe na tom nebolo.

sfet
autor
25. jan 2020

@lesanka845 vlastniť nemusím, kamarát tu býva v podnájme a normálne má trvalý pobyt na tej adrese.

kitycat
25. jan 2020

@sfet kupovali ste to aspon pocas manzelstva alebo pred a vsade figuruje on? Dovolil ti pouzivat jeho priezvisko? Urcite na trvaly pobyt nepotrebujes vlastnit, staci majtelov suhlas, ale ak je majtel iba on tak je zvlastne ze si ta vzal ale pobyt ti tam neda.
Ohladom trvalebo pobytu v CZ je to myslim tak, ze musis mat najskor 5 rokov prechodny pobyt...ten by som doporucala vybavit ak este nemas.Trvaly pobyt by sa mal dat zariadit aj na zaklade sobasa urychlene...no som z toho vaseho vztahu jelen.. Povolenie k nahlaseniu asi tiez musi on dat ...Hmm ale je to divne, ze kamarat moze, ale vlastna zena ne

sasa1310
25. jan 2020

@sfet no si v cudzom dome a tak to on aj cíti. Si si takého vzala. On je majiteľom, on môže dať trvalý pobyt komu chce. A u nás na Slovensku je to tak, že by ti ten trvalý pobyt nemohol potom zrušiť. Jedine s tvojím súhlasom. Tak asi preto nechce.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
25. jan 2020

@taskataska pomylila si si nick, ja taketo starosti nemam😉

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
25. jan 2020

@taskataska klud, ja som nepisala, ze isto to tak je. V kazdom pripade, ak chce mat trvaly pobyt, musi ho niekde mat, nie pod mostom a pokial jej muz s nim suhlasit nebude, tak ho mat nebude, jedine ak si najde nieco ine. A v buducnosti oddeluj vety bodkami, ak kazdu pises niekomu inemu😉

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
25. jan 2020

@sfet prečo trvas na trvalom pobyte?na škôlku stačí, že tam má pobyt dieťa.

dskjhfdlkdjhl
25. jan 2020

@taskataska no, ja nad vecou som, len Ty mas asi problem, ale to je mne osobne jedno😉