icon

Účtovníctvo - súhrnné správy pre UVO

zuzuzu3
29. jan 2022

Baby, prosím nepodávate niektorá v rámci účtovníctva aj súhrnné správy pre UVO? Mala by som nejakú otázku 🙂
Ďakujem
Zuzana

monkabohdalova
29. jan 2022

@zuzuzu3 čo treba?

zuzuzu3
autor
29. jan 2022

@monkabohdalova och super 🙂 Spravne som pochopila, že na uvo musim podávať súhrnnú správu, za všetky faktúry nad 1000 eur, aj keď som pri nich robila len prieskum trhu z internetových stránok? Napr. sme chceli kúpiť čistiaci stroj v hodnote 1300 eur. Na internete som si našla, kto ten konkrétny stroj predáva najlacnejšie a od nich som ho kúpila. Musím aj takúto kúpu zahrnúť do súhrnnej správy?
Ďakujem za odpoveď 🙂

monkabohdalova
30. jan 2022

@zuzuzu3 áno, treba aj takú zahrnúť 🙂 ale ak som to pochopila správne tak od 31.3. bude platiť nový zákon a budú sa zverejňovať iba kúpy nad 10 000 € raz polročne

zuzuzu3
autor
30. jan 2022

Ďakujem krásne za odpoveď 🙂 Áno, ten nový zákon som postrehla aj ja, ale tak pokiaľ nie je v platnosti, tak tam tie FA ešte zajtra dopíšem 🙂 Ďakujem ešte raz 🙂

monkabohdalova
30. jan 2022

@zuzuzu3 za málo🙂 keby ešte niečo treba, tak napíšte🙂

ema5512
30. jan 2022

@monkabohdalova este som necitala novy zakon, ono vlastne idem v marci na MD, ale teda od aprila uz bude treba iba nad 10000€ Raz za pol roka? - to by bolo fajn. Len teda ci bude treba za prvystvrtrok 2022 do konca aprila zverejnit este?

monkabohdalova
30. jan 2022

@ema5512 ak zverejňuješ správy postupne, napr. nákup robený 10.1. a hneď to zverejníš , potom nákup 20.2. a zase hneď zverejňuješ, tak to treba do toho marca zverejňovať, .. ale ak zverejņuješ všetry správy až po skončení qvartálu, čiže až v apríli tak už to nebude potrebné zverejniť, tak som to ja pochopila.. a od toho apríla už nad 10 000 zákazky

ema5512
30. jan 2022

@monkabohdalova dakujem, este si to prestudujem, aby som informovala riaditelku i moju zastupkynu. Zverejnujem vzdy po skonceni kvartalu. Dakujem

monkabohdalova
30. jan 2022

@ema5512 mám odkaz na školenie v ktorom to spominali, tak keď budem v práci môžem ho poslať🙂

ema5512
30. jan 2022

@monkabohdalova jej to by bolo super. Dakujem

monkabohdalova
31. jan 2022

@ema5512 tak pozerala som to, poslali iba prezentáciu, v tej to neni. Hovorili to iba ústne , keď sa niekto v chate na to pýtal. ale myslím si, že určite bude školenie k tomu ešte 🙂

ema5512
31. jan 2022

@monkabohdalova Ďakujem za informácie 🙂