icon

Ukončenie karantény

luciakovacova0603
20. mar 2021

Ahojte,ako je to prosim Vas s tou karantenou? Takto-muz mal pozitivny Ag test,ja negat.Karantena konci 25.3,medzitym ma 24.3 posielaju z RUVZ na PCR test.Ak vyjdem ako pozitivna,predlzuje sa nam karantena?Medzitym sme uz mali aj priznaky,ktore pomaly odznievaju,takze pozitivna asi budem.Neviem sa nejako docitat,co v takychto pripadoch.

Strana
z2
90909
20. mar 2021

@evamarek77 súhlasím. Ved toto je uplne absurdne. Neviem, ci sa to posudzuje ako porušenie karantény, ale nemalo by sa. Ved realne vystupy z auta len clovek co sa testuje. Ten pozitivny sedi v aute. Co v pripade ak rodic samozivitel, ma dieta. Rodic vyjde pozitivny a dieta zacne mat priznaky. To ma ist na testovanie napr. ako. Lebo jedna vec je, ze nemusis ist po korone na testovanie, druhá je mat tento zaznam aj v karte pre MUdr. Po covide predsa moze byt kopec komplikácií a je podľa mna aj preto dôležité, aby to clovek mal zaznamenane, ze bol pozitivne testovany.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
pininka1
20. mar 2021

@juliatriscova nie som na toto odbornik a nedovolim si to tvrdit, len zbytocne ostava v karantene cela rodina s niekym komu ukaze pcr falosnu staru pozitivitu, o tom som pisala.

luciakovacova0603
autor
20. mar 2021

@pininka1 ved prave,citala som ze pcr niekedy vyjde pozitivny aj 3 mesiace po prekonani covidu...

pininka1
20. mar 2021

@luciakovacova0603 ved toto pisem, pre to sme boli teraz v karantene, cela.rodina kedze sa nemame kde izolovat.

wodanka
20. mar 2021

@luciakovacova0603 manžel Ta môže zaviesť na testovanie, spadá to medzi výnimky

jvlo
20. mar 2021

Mala si ísť na test hneď ako ti začali príznaky. Takto pcr +14dni. U nás boli najskôr pozitívne deti, hneď ako nám začali príznaky sme šli na test aj s malým a sme pozitívny všetci. Takto by nám dali pcr až o týždeň a boli by sme v karantene až mesiac. Na test ta manžel môže zaviesť, je na to vynimka

luciakovacova0603
autor
20. mar 2021

@jvlo ale termin mi dali az 24.3,s tym ze skorsi pre plne kapacity nieje.

jvlo
20. mar 2021

@luciakovacova0603 tak si mala ist na antigen, pri priznakoch by ti ukazal pozitivitu

luciakovacova0603
autor
20. mar 2021

@jvlo v rovnaky den sme boli na testoch,ja negat.muz pozitiv.ja uz potom na test ist nemozem,musim byt v karantene,

andreakotesova
20. mar 2021

Moj brat ma od 1.3. pozitivnu manzelku, cela rodina su v karantene. 11.3. bol na teste aj s dcerami a 5- rocna pozitivna, takze on s dcerami pokracuje dalsich 14 dni v karantene. Dnes bol na dalsom teste a ak vyjde pozitivny, tak ho cakaju dalsie tyzdne v karantene.

jvlo
20. mar 2021

@luciakovacova0603 nemusis, pretoze cesta na test je vo vynimkach z karanteny. U nas boli najskor pozitivne deti, ja s manzelom negativna, od pondelka sme v karantene, vo stvrtok sme mali uz obaja priznaky, sli sme aj so synom na test. Vsetci pozitivny.

luciakovacova0603
autor
20. mar 2021

@jvlo a nevies,ci je ten pcr test povinny ak mam termin?

jvlo
20. mar 2021

@luciakovacova0603 neviem, ja som chcela mat potvrdenie o prekonanom covide, tak som toto neriesila

Strana
z2