Ukončenie pandemickej OČR pre predškolákov

sayonara15
21. sep 2020

Dobry den, rada by som sa informovala k akemu datumu prestane byt v platnosti pandemicka OCR pre predskolakov. prikladam link. Dakujem

https://najmama.aktuality.sk/clanok/302140/kedy...

veronikaszabova
21. sep 2020

@sayonara15 ved tam je to pisane - caka sa na zapisanie do zbierky zakonov. Tym dnom to konci. Konecne.

mogaa
21. sep 2020

@sayonara15 dnes to tu už niekto v príspevkoch dával že do 30.9., po tomto dátume už len klasická OČR - konečne👍

sayonara15
autor
23. sep 2020

davam info pre vsetkych, pandemicke ocr boli dovcera 22.9., dnes bola zmena uverejnena https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-...

mishach
23. sep 2020

Pokiaľ mala 3 roky v máji a do škôlky nechodila a ani zatiaľ nenastúpila? Je síce prijatá, ale ešte nebola. Ani vtedy už nie je nárok? Ide o to, že je momentálne chorá a tak či tak do škôlky zatiaľ nemôže.

veronikaszabova
23. sep 2020

@mishach ak pracujes, tak klasicka OČR v pripade onemocnenie.

katulienkax
23. sep 2020

Tiež som rada že to už zrušili mnohé mamičky nedostali voľne miesta v škôlke kým ocrkarky držali bezdôvodne miesto a deti sedkali doma

sayonara15
autor
23. sep 2020

@katulienkax ja som zostala este na tejto ocr z jedineho dovodu, a to, ze som v juni ked sa deti mohli vratit do skolky prisla o pracu, aby som teda nesedkala doma, pracovala a odvadtala do statnej kasy peniaze. Kedze som za 24 rokov nebola na urade prace, na PN 4x, na OCR tak isto, som si povedala, ze budem sedkat a vyuzijem vsetko co mi stat moze dat, a ver tomu, ze je to ubohe. A neprajem nikomu a uz vobec ako samozivitel v tejto skurvenej dobe zit po takych odrobenych rokoch takto. Dakujem.

veronikaszabova
23. sep 2020

@sayonara15 ale sama uznaj, ze je to nefer voci matkam, ktore sa potrebuju vratit do prace, ale skolky plne ( pritom kopa deciek je doma, lebo matky poberaju OČR) - a kopa by sa nevratila do skolky aj rok, keby narok na tuto OČR neskoncil.

sayonara15
autor
23. sep 2020

@veronikaszabova ja to uznavam, pretoze sama som sa v juni vratila, a zamestnavatel to vyuzil, kedze som chranena uz nebola. aj ja chcem pracovat, tak ako som pracovala od svpjich 18 rokov. ja tento pripad nie som a este Vam vsetkym tu davam info kedy bola novela zverejnena, kedze si vsetko musim hladat sama. Pretoze v tomto state nic nefunguje.

julip
25. sep 2020

@mishach A poberas aj pandemicky rodičovský?Ja mám tiež presne tu istú situáciu. Malá ešte nebola v škôlke

mishach
25. sep 2020

@julip poberám ocr a urad mi dooplaca do výšky rodicaku. Ocr momentálne pokračuje iba ak dieťa nie je ani zapísané a ani nikdy nenavštevovali škôlku.

maciatkolulu
25. sep 2020

@mishach
@julip dievčatá a to fakt mate deti prijaté do štátnych škôlok a ste s deťmi doma??? 😜To vám pripadá fér voči matkám, čo potrebujú ísť do práce a ich deti sa nedostali do štátnych škôlok, ved ok, keď sa bojíte buďte si s deťmi doma dokedy sa vám chce, ale nezaberajte miesta. Fakt to nie je fér. Verím tomu, že by sa vám to nepáčilo, kebyže sa ocitnete na tej strane neprijatých .

julip
25. sep 2020

@mishach A rodicak pokračuje nevieš?

mishach
26. sep 2020

@julip to veru neviem. Zavolaj si pre istotu na úrad. Mne hovorila na začiatku septembra, že to končí. Ale zase niekto písal, že pokracuje.....

mishach
26. sep 2020

@maciatkolulu pre info....u nás berú všetky deti a kapacitne majú ešte voľné miesta. Neboj sa, bola som sa pýtať hneď na začiatku septembra. Keď som ju išla, tak mi povedala riaditeľka, že nikomu neberie miesto a kludne ju môžem nechať tak. A napriek tomu, som ju odhlásila. Mala má zdravotné problémy celý september, takže by aj tak nenastupila.

maciatkolulu
26. sep 2020

@mishach len pre info... Ja sa nebojím, ale je super, ze je na Slovensku miesto, kde je tak super so školkami.