Ukončenie strednej školy
Chcem sa spýtať keby som ukončila strednú školu môže na mňa škola zavolať sociálku ? Nechodím na prax a chcem ukončiť školu preto sa pýtam. Vďaka
Mm synovec tak v 15 prestal chodit do skoly..sedel doma pri pocitaci a teraz na 18 r zas nastupil do 1.rocnika na strednu....taku upost urobil lebo uz teraz ju mohol maturovat ak uz by nebol po maturite....v dnesnej sobe nemat aspon maturitu to je hrozne...ja som mala 3 plus...robila som slusly na vyucny list a dalej som Uz nechcela ist...ale chvalabohu ze nasi ma sonuti urobit si nadstavbu dalsie 2 roky..mam maturitu...a na druhy rok by som chcela ost aspon na nejaky kurz....ono nie je na skodu mat papier ze aspon dajake vzdelanie mas...aj keby si sa ucila za predavacku ale clovek uz hned inak na teba bide pozerat...ved vsade v robote chcu aby clovek mal min.stredoskolske vzdelanie...samozrejme ak ti staci robit niekdw hajzel babu tak potom nepotrebujes mat ukonceni syrednu skolu
Tak tie peniaze dostávaš na tvoje dieťa nie na seba takže za to, že ty nechodíš do školy ti oni nemôžu siahnuť na prídavky. Ale prečo to chceš riešiť takto? Tak keď máš problémy s tým, že ťa šikanujú tak to treba riešiť a nie odísť zo školy? Čo chceš robiť potom keď ti dieťa pôjde do škôlky? Myslíš, že ťa niekde zamestnajú keď budeš mať dokončenú iba základnú školu?
@lady083 povinna skolska dochadzka je na uzemi SR uz hadam 15 rokov 10 rocna
@cica255 prosim ta kedy si stihla pracovat z 2 rokov aspon 270dni ked maš zhruba 16rokov? Na MD si tazko. Ak si,si na RD. To je velky rozdiel! Navyse ty sa pytas ci na teba poslu socialku? Ja tomu nechapem. Sama mas dieta,si dieta, niekto ti asi zrejme pomaha aby si mohla vobec studovat a pytas sa ci na teba neposlu socku? Ak uz doteraz neposlali za styk s maloletou do 15 rokov, za co by mal otec dietata sediet,alebo ak je pod zakonom,byt stihani jeho zakonni zastupci, tak teraz pokial.mas ukoncenu sk.dochadzku povinnu,si im uplne v trubkach.
@cica255 ahoj určite na tvojom mieste si dorobim strednú školu ak máš dieťa vybav si individuálny plán ktorý budú určite zohľadňovať aj na praxi alebo ak máš veľmi malé dieťa a nezvládas to teraz aj školu aj malé bábätko tak si daj žiadosť a prerušenie štúdia napríklad na rok kým dieťatko nebude trošku vadsie a potom opäť nastupis do školy do ročníka v ktorom si pred tým skončila hlavne preboha nekončí celú strednú školu a nezabal to čo raz povieš svojmu dieťaťu keď sa ťa opýtať že akú máš školu že máš len základnú? Kde chceš pracovať aby si sa oň v budúcnosti dokázala finančné postarať keď budeš mať len základnú? Kolkatacka si? Čo na to tvoji rodičia? Im to nevadí? Hlavu hore si matka tak myslí na vašu budúcnosť už nejde len o teba!
neviem ci to je dobry napad 😒 radsej zmen skolu alebo odbor alebo chod aspon ucnovku ale dorob si skolu, budes mat ovela tazsi zivot ak to teraz nechas tak

@ave17 a potom aspon 5 dalsich ab bola s rodicakom zahojena