icon

Úmrtný list

nikolca
28. feb 2023

Prosim surne o radu môj ex zomrel v septembri minuleho roku.môj syn je jediny dedič.už prebehli dedičske no zdedil aj dlžoby jedna sa o prima banku tam si zobral uver kde je dlžna čiastka 590euro dnes sme tam boli a pani nam povedala že mam dvw možnosti a jwdna je že uver bol poisteny že by som ho splacala vychadza to nejakych 34 euro a ked to splatim poistovna mi potom peniaze vrati ale dala nam tlačivo ktore ma vyplniť ide o to že mam doniesť umrtny list.lekarsku spravu a ja neviem kde to zoženiem ďalej tam je meno lekara.tel.č.na zadnej strane od kedy do kedy narodoval neviem kde zistim k akemu doktorovi chodil na socialnej poisovni?a druha možnosť je že požiadam o predčasne splatenie uveeu.prosim poradte

Strana
z2
petedea
1. mar 2023

@nikolca V prvom rade si zisti, co konkretne bolo poistene, ci bol poisteny aj pripad smrti a precitaj si poistne podmienky poistovne, v ktorej mal uver poisteny.
Pokial bol poisteny aj pripad smrti, tak neexistuje dovod na to, aby si uver splacala ty.
V banke zatial nic nepodpisuj, ani neplat a pytaj si poistnu zmluvu a poistne podmienky a prestuduj si to.
A pokial budu v banke spekulovat, tak im povedz, za podas staznost do Narodnej banky Slovenska.
A nech ti povedia cokolvek, povedz im, nech ti vsetko daju pisomne, inak sa s nimi nemas o com bavit.

petedea
1. mar 2023

@nikolca Hlavne nic nepodpisuj, ani keby neviem co bolo.
A cokolvek budu od teba chciet, nech ti vsetko daju pisomne, lebo inak sa s nimi nemas o com bavit.
Toto je zaklad.
Keby sa ti vyhrazali exekutorom, tak im povedz, ze sa budes stazovat na NBS.
A pytaj si poistnu zmluvu a poistne podmienky.
Krd bol uver poisteny, automaticky bol poisteny, aj oripad smrti, takze skutocne neexistuje dovod, aby uver splacala ty.
Nech si to laskavo riesia s poistovnou.
A na take debiliny, ze ty uver splatis a potom ti poistovna preplati, sa nahovorit nenechaj, pretoze to je sprostost.
Poistovna je povinna hradit cely zostatok uveru odo dna smrti.
Basta.

macekovam
9. mar 2023

@cacianka na jeho žiadosť možno nie.. Ale na žiadosť úradov môže.

cacianka
10. mar 2023

Ešte doplním - obrat sa na úrad pre dohľad nad zdr starostlivosťou

Strana
z2