icon

Úrad práce - PN

21. okt 2023

Ahojte, vyskytla sa mi v živote celkom nepríjemná zdravotná situácia a neviem ako ďalej. Chcem sa opýtať, či by mi niekto vedel poradiť.
Mám 25 rokov, tento rok som dokončila vysokú školu a od štátnic som sa úrade práce. Dôvod toho prečo som si ešte nenašla prácu sú moje zdravotné problémy. Tie sa vyskytli ešte pred dokončením školy, ale posledné mesiace (a hlavne týždne) je to už naozaj neúnosné a dosť som už aj schudla. Mám nejaký problém s tráviacim traktom, keďže sa strašne bojím lekárov, tak som to do teraz nejako neriešila a dúfala som, že sa mi to nejako samo upraví a bude po probléme, lenže posledné týždne sa to už zhoršilo a ja som sa konečne rozhodla to riešiť s lekármi (budúci týždeň tam pôjdem). Ja sa ale teraz trápim pre moju situáciu na úrade práce, pretože keďže som tam evidovaná, tak si mám hľadať prácu, lenže ja si ju momentálne reálne nehľadám pretože mám tie zdravotné problémy a nedá sa mi kvôli nim pracovať. Preto sa chcem opýtať, či sa dá nejako vybaviť u lekára moja dočasná práceneschopnosť, že by som to predložila na úrade a nemusela by som zatiaľ hľadať prácu (kým mám tie zdravotné problémy) a teda mala by som zdravotku pokrytú štátom? Alebo sa to dá jedine cez invalidný? ☹

Za akékoľvek rady budem vďačná

Strana
z2
secreatlady
24. mar 2024

@mamina7070 a keď ukončím PN tak sa obnoví podpora ? Ďakujem za odpovede

mamina7070
24. mar 2024

@secreatlady ano presne tak podporu docerpas po skonceni PN len teda tu PN mas neplatenu na to pozor a samozrejme na kontroly chodia aj zo soc poist aj z upsvar

secreatlady
15. apr 2024

@mamina7070 za akú dobu sa vlastne obnoví podpora?nakolko na PN som bola iba 5dni.

Strana
z2