Úrad prace - registrácia
Ahojte,prosím po prinesené všetkých dokumentov na registraciu na UP už mi príde len rozhodnutie a nemusím riešiť sociálnu však? Ja som sa zabudla opýtať,bola som predtým zamestnaná 8 rokov na sk takže nárok na podporu mám.dakujem
@dante99 ti nie je automaticky?😵💫musím hladiť na zdravotné tiež? Bože ja nič neviem keďže som nebola bez práce ešte.
Ja som nemusela chodiť nikde inde...ani na zdravotnú,ani do SP.Vsetko spravil urad
@doriiis a teraz už neviem vôbec,pani bola milá,no nič nevravela o zdravotnom,asi jej napíšem radšej😊
Zdravotné ja mám dôveru som ofotila zaradenie a priložila všetko cez aplikáciu cez záložku moji platitelia
Co sa týka podpory v tých tlacivach čo sa vypisujú je nikde tiež zaškrtnúť že si žiadate o podporu a oni to urobia za vás ..vraj je to rýchlejšie vo vlastnej réžii ale ja som sa evidovala 1. A nasledujúci mesiac už bola aj podpora takze žiadny prietah
Bola som evidovaná nedávno a do zdravotnej ani do sociálnej nebolo treba nič hlásiť, oni si posunu info medzi sebou.
@54tinka54
Ďakujem pekne,a vlastne to rozhodnutie čo pošlú to si len odkladas,nič už netreba,že? Len teda hľadát prácu a prísť v určenom termíne.
Presne tak 🙂
@54tinka54 ďakujem krásne!

mne po vypísaní formuláru a podpísaní dokumentov dala pracovníčka rovno na mieste oznámenie o zaradení do evidencie. potom som išla na zdravotnú poisťovňu s týmto papierom, aby za mňa zdravotku platil počas obdobia v evidencii štát