icon

Úrad prace - registrácia

4. júl 2023

Ahojte,prosím po prinesené všetkých dokumentov na registraciu na UP už mi príde len rozhodnutie a nemusím riešiť sociálnu však? Ja som sa zabudla opýtať,bola som predtým zamestnaná 8 rokov na sk takže nárok na podporu mám.dakujem

dante99
4. júl 2023

mne po vypísaní formuláru a podpísaní dokumentov dala pracovníčka rovno na mieste oznámenie o zaradení do evidencie. potom som išla na zdravotnú poisťovňu s týmto papierom, aby za mňa zdravotku platil počas obdobia v evidencii štát

autor
4. júl 2023

@dante99 ti nie je automaticky?😵‍💫musím hladiť na zdravotné tiež? Bože ja nič neviem keďže som nebola bez práce ešte.

doriiis
4. júl 2023

Ja som nemusela chodiť nikde inde...ani na zdravotnú,ani do SP.Vsetko spravil urad

autor
4. júl 2023

@doriiis a teraz už neviem vôbec,pani bola milá,no nič nevravela o zdravotnom,asi jej napíšem radšej😊

mojvlk
4. júl 2023

Zdravotné ja mám dôveru som ofotila zaradenie a priložila všetko cez aplikáciu cez záložku moji platitelia
Co sa týka podpory v tých tlacivach čo sa vypisujú je nikde tiež zaškrtnúť že si žiadate o podporu a oni to urobia za vás ..vraj je to rýchlejšie vo vlastnej réžii ale ja som sa evidovala 1. A nasledujúci mesiac už bola aj podpora takze žiadny prietah

54tinka54
4. júl 2023

Bola som evidovaná nedávno a do zdravotnej ani do sociálnej nebolo treba nič hlásiť, oni si posunu info medzi sebou.

autor
4. júl 2023

@54tinka54
Ďakujem pekne,a vlastne to rozhodnutie čo pošlú to si len odkladas,nič už netreba,že? Len teda hľadát prácu a prísť v určenom termíne.

54tinka54
5. júl 2023

Presne tak 🙂

autor
5. júl 2023

@54tinka54 ďakujem krásne!