icon

Uznali vám osobnú asistenciu pri psychiatrickej diagnóze?

angelikasj
Dnes o 14:35

Ahojte, je tu niekto, komu uznali asistenciu pri nejakej psychiatrickej dg.? Manzel ma po uraze trvalé poškodený mozog, pracuje na skrátený úväzok s upravenými podmienkami, no všetky organizačné činnosti nezvláda, má slabú krátkodobú pamäť, musím ho v mnohom kontrolovať, tak sme požiadali o posudok, no neviem.. Máte niekto skusenost?

anonym_19251c
Dnes o 14:56

Z rodiny má problémy psychické a má pridelenú z mesta opatrovateľku.

anonym_aa3030
Dnes o 15:07

On pracuje, ma ciastocny ID a ty chces nanho opatrovatelsky? Myslim, ze ak by bol odkazany na starostlivost, asi by pracovat nemohol.

angelikasj
autor
Dnes o 15:10
@anonym_aa3030

On pracuje, ma ciastocny ID a ty chces nanho opatrovatelsky? Myslim, ze ak by bol odkazany na starostlivost, asi by pracovat nemohol.

@anonym_aa3030 asistencia nie je opatrovateľský. Je to pravé pre ľahšie stupne odkázanosti..

anonym_9da51e
Dnes o 15:10

Osobny asistent je na vsetky cinnosti. Ak chodi do prace, nepotrebuje asistenta. Ak by bol doma odkazany ns pomoc druhej osoby, asistenciu dostane. Ta je na bezne cinnosti, najest sa, umyt, obliect, ist ku lekarovi, na prechadzku, do obchodu.

angelikasj
autor
Dnes o 15:11
@anonym_19251c

Z rodiny má problémy psychické a má pridelenú z mesta opatrovateľku.

@anonym_19251c ďakujem a aké formy asistencie jej pridelili?

anonym_aa3030
Dnes o 15:14
@angelikasj

@anonym_aa3030 asistencia nie je opatrovateľský. Je to pravé pre ľahšie stupne odkázanosti..

@angelikasj tak a doma mu bezne nepomozes? Ci ako to myslis?

angelikasj
autor
Dnes o 15:15

Este doplním,že psychiater mu do spraví napísal že je sociálne odkázany

angelikasj
autor
Dnes o 15:59

Nikto iný mi nevie poradiť?

angelikasj
autor
Dnes o 15:59

Kto máte skúsenosť..

anonym_1c8a33
Dnes o 16:21
@angelikasj

Este doplním,že psychiater mu do spraví napísal že je sociálne odkázany

@angelikasj socialne odkazany neznamena ze potrebuje opateru a asistenciu. Posudkovy lekar vychadza aj zo sprav psychiatra. Kde pracuje?

anonym_aa3030
Dnes o 16:41
@angelikasj

Kto máte skúsenosť..

@angelikasj ved ale s cim konkretne mu pomahas? Lebo asistencia je na bezne cinnosti ako najest sa, hygiena, pohyb. A co teda robi, ked pracujes?
To mal lekar do posudku napusat, konkretne cinnosti, s ktorymi potrebuje pomoct.

angelikasj
autor
Dnes o 17:10
@anonym_aa3030

@angelikasj ved ale s cim konkretne mu pomahas? Lebo asistencia je na bezne cinnosti ako najest sa, hygiena, pohyb. A co teda robi, ked pracujes?
To mal lekar do posudku napusat, konkretne cinnosti, s ktorymi potrebuje pomoct.

@anonym_aa3030 pracuje v obchode, zväčša vykladá tovar,a problém má napr. s úradnymi vecami-nepamata si takmer nič čo sa týka SPP, elektriny, banky, planovanych lekarov, všade musíme chodiť spolu a ja musím dávať všetky otázky a potom sa dohodneme čo vyberieme. Nevie čo doma máme, , tak do obchodu tiež vždy spolu, doma potrebuje neustále povzbudzovanie,lebo rýchlo má veci zabúda,nedokončuje ,keď ho niečo rozptýli,zabudne,že inde má začatú pracu, vonku pusti vodu na polievanie a zabudne vypnúť. Psychiater vravel,že to bude postupne horsie- smerom k demencii:( Navariť si nevie a lieky mu musím sledovať,ale zatiaľ ich má v svojej réžii..

1andrea111
Dnes o 17:13

Moja známa je napríklad slabozraka a pracuje a má osobnú asistentku, lebo sú činnosti s ktorými potebuje pomôcť.

mogaa
Dnes o 18:27
@angelikasj

@anonym_aa3030 pracuje v obchode, zväčša vykladá tovar,a problém má napr. s úradnymi vecami-nepamata si takmer nič čo sa týka SPP, elektriny, banky, planovanych lekarov, všade musíme chodiť spolu a ja musím dávať všetky otázky a potom sa dohodneme čo vyberieme. Nevie čo doma máme, , tak do obchodu tiež vždy spolu, doma potrebuje neustále povzbudzovanie,lebo rýchlo má veci zabúda,nedokončuje ,keď ho niečo rozptýli,zabudne,že inde má začatú pracu, vonku pusti vodu na polievanie a zabudne vypnúť. Psychiater vravel,že to bude postupne horsie- smerom k demencii:( Navariť si nevie a lieky mu musím sledovať,ale zatiaľ ich má v svojej réžii..

@angelikasj tak aj keby ma osobnú asistentku, zamestnavateľ by to pravdepodobne neakceptoval aby si chodila s ním....ak by sa niečo stalo, ty nie si zamestnanec......toto sa dá využívať na asistenciu v škole, nie v práci.....pri čiastočnom ID je minimálna pravdepodobnosť na osobnú asistenciu a ešte keď pracuje.....a nemáš pravdu, nie je to pri lahších stavoch ale práve tých ťažších.....