icon

Voľno v práci pri sťahovaní

domca2893
23. mar 2016

Vybavovali ste si to?...co vsetko ste potrebovali?...mne povedali ze nemam narok...a to sa idem stahovat s dediny do mesta...cize mala by som som mat dva dni volna...ale neplatene...poradite? 🙂. Dakujem

dominika6
23. mar 2016

To som v zivote nepocula ze narok na volno ked sa stahujes....
Ved prace sa to netyka zamestnavatela to nezaujima...
Mozes si vziat dovolenku

domca2893
autor
23. mar 2016

@dominika6 ale existuje...dneska mi to v praci navrhli...to mas normalne ako jeden den volna na vlastnu svadbu...na nete najdes o tom pisane...

lalus
23. mar 2016

zo ZP:
h) presťahovanie zamestnanca, ktorý má vlastné bytové zariadenie; pracovné voľno bez náhrady
mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na jeden deň pri sťahovaní v tej istej obci
a pri sťahovaní do inej obce najviac na dva dni; ak ide o sťahovanie v záujme zamestnávateľa,
poskytne sa pracovné voľno s náhradou mzdy,

edn
23. mar 2016

narok na to urcite mas, ale musis si vybavit trvaly pobyt a az vtedy mas narok - ked prehlasujes trvaly pobyt.. daju ti na urade v novom bydlisku potvrdenie

domca2893
autor
23. mar 2016

@lalus ano to vsetko som si uz precitala...len mne v robote povedali, ze nemam na to narok...a popritom si idem menit adresu...cize stahovat sa...tak som chcela vediet ci niekto nieco taketo absolvoval...a co bolo potrebne vybavit...ale dakujem za odpoved 🙂

domca2893
autor
23. mar 2016

@edn a nemozem to urobit tak, ze si tie dva dni volna zoberiem a dodatocne (myslim tym cca o nejaky tyzden)... im potom donesiem potvrdenie o zmene trv.bydliska?

edn
23. mar 2016

moja mama proste len isla na urad v novej obci a tam jej dali papier.. ten odniesla do roboty a hotovo..

edn
23. mar 2016

@domca2893 nie, potrebujes ten papier, ze menis trvale bydlisko.. o tom to je.. ja som napr. kvoli tomu volno nemala, lebo som prehlasovala az o niekolko mesiacov.. hoci aj potom som si mohla zobrat 🙂

edn
23. mar 2016

@domca2893 lebo inac oni nemaju dokaz, ze sa stahujes.. to by mohol povedat kazdy..

edn
23. mar 2016

@domca2893 a preco akoze nemas narok?? povedali ti??

domca2893
autor
23. mar 2016

@edn Dakujem...no ze by som sa musela odhlasit zo socialnej poistovne...no nerozumela som tomu..a kvoli jednemu dnu to robit nebudem...

cicimon
23. mar 2016

@domca2893 o tom je neplatene volno...... to je jednoduchsie si vziat dovolenku...

edn
23. mar 2016

@domca2893 no to uz neviem.. lebo moja mama to mala normalne zaplatene a ja som si doteraz myslela, ze to je platene volno.. ale to sa ti teda naozaj skor oplati dovolenka (ak ti ju daju)..lebo mne nechceli dat..

domca2893
autor
23. mar 2016

@edn ved ano...jasne, ze dovolenka...len som si to chcela objasnit 🙂....dakujem

edn
23. mar 2016

@domca2893 nemas za co 🙂 moc som nepomohla.. moja mama totiz robi vo vaznici, tak oni to asi maju platene a inac ako my normalni ludia 🙂 lebo hento je zlozite - odhlasit zo socialky, zaplatit si odvody na tie dva dni a tak.. 🙂

dominika6
24. mar 2016

@domca2893
a ja som sa sťahovala 3x a nikdy ma to nenapadlo 😀 😀....zas som múdrejšia

mamickajanka
24. mar 2016
Používateľ mamickajanka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamickajanka.

to ani mna nikdy nenapadlo ze na stahovanie sa dava volno z prace, same novinky sa tu podozveda clovek 🙂

tana85
24. mar 2016

@domca2893 u mna v praci je to ako benefit, tvojom pripade by si mala narok na dva platene dni, v ramci jedneho mesta je to jeden den. ale to nie je zo zakona, takze ak to v prace nemate, jedine si vziat dovolenku

tyrkysova_kobyla
2. apr 2019

Ahojte, neviete, ci sa toto volno dava v pripade, ze fyzicky som uz prestahovana a chcem si toto volno vziat len na prehlasenie trvaleho pobytu, teda na vsetky tie papierovacky?