icon

Vrátenie dane za 2020

pavlinaant
4. feb 2021

Dobry den, chcem sa spytat ohladom vratenia preplatku na dani. V roku 2020 som bola zamestnana 5 mesiacov a potom som bola vedena na UP a poberala podporu 4 mesiace a nasledne nastupila na matersku. Mam narok na vratenie dane? Podla coho si vypocitam kolko mi maju vratit? A vracia to zamestnavatel alebo financna sprava? Dakujem

Strana
z2
chrumka120
5. feb 2021

@lucka_ke aktuálnemu zamestnávateľovi, malo by to byt ročne zúčtovanie, ale myslela som že je len jeden papier tak ten nadpis som si ani nevšimla, tak už som rozmýšľala či to nebolo to daňové priznanie, ja som písala aj personalistke že či si treba o to zvlášť požiadať ale neodpisuje a problém je že ta sa v tom vyzná pomaly menej ako ja

lucka_ke
5. feb 2021

@chrumka120 ročné zúčtovanie stačí, zamestnávateľ to spočíta a keď výjde preplatok pošlú ti ho spolu so mzdou, už nemusíš sama nič nikde podávať

chrumka120
5. feb 2021

@lucka_ke tak super potom, už to nechám teda tak, dakujem veľmi pekne

fiafia
5. feb 2021

Celkom mám v tom chaus.v Januári mi koncil RD, preplatili dovolenku a od Februára som bola na UP.od Novembra som zamestnAna. Nevie niekto aký postup zvoliť? Budem vďačná za rady

lenko
5. feb 2021

@fiafia stačí ak posledného zamestnávateľa požiadaš o Ročné zúčtovanie. V tvojom prípade, toho u koho si od novembra.

juliatriscova
5. feb 2021

@fiafia môžeš požiadať ktoréhokoľvek zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania....musíš však stihnúť termín do 15.2., ináč si budeš musieť podať daňové priznanie...

Strana
z2