icon

Vrátenie tovaru do 30 dní

25. aug 2025

Ahojte, uz viackrat sa mi stalo, ze som si nieco kupila v kamennom obchode (najma pri obleceni) a chcela som to vratit s tym, ze som chcela, aby mi vratili peniaze, ale povedali mi, ze na to nemam narok, ze mi daju v tej hodnote bud len poukazku alebo si mam vybrat nieco ine. Je to takto ok? Myslela som si, ze do 30 dni vie clovek vratit bez udania dovodu cokolvek, ak ma blok a je to nepouzivane a v povodnom baleni.

babushkaem
25. aug 2025

nie, nie je to povinnost, to plati iba pre eshopy a tiez je lehota 14 dni, nie 30

autor
25. aug 2025
@babushkaem

nie, nie je to povinnost, to plati iba pre eshopy a tiez je lehota 14 dni, nie 30

@babushkaem oki, vdaka 👍🏻

klarissa25
25. aug 2025

Toto moze mat kazdy obchod inak, nie je povinnost vratit peniaze do 30 dni …

simsalabim
25. aug 2025
@babushkaem

@babushkaem este dodam, ze niektore eshopy maju tych 30 dni a napr Bonprix az 100, vo povazujem za extrem.

midka
25. aug 2025
@simsalabim

@babushkaem este dodam, ze niektore eshopy maju tych 30 dni a napr Bonprix az 100, vo povazujem za extrem.

@simsalabim úplne súhlasím ak mi niečo nesadne viem to hneď....nepotrebujem toľko času na rozmyslenie.... mnohokrát to kupujúci zneužívaju.....

marcellka32
25. aug 2025
@simsalabim

@simsalabim preto som prestala objednávať Bonprix, veľakrát mi prišli veci nosené a spotené....a ceny už tiež išli hore

earlgrey
25. aug 2025

Každý obchod to má ináč, ja sa vždy pri pokladni opýtam (ak nepoznám obchod a ich podmienky) ako to je s vrátením tovaru, vždy mi slušne odpovedia, buď vrátia peniaze, alebo poukaz alebo výmena tovaru za iný. A potom sa už zariadím podľa toho, pretože ak viem, že v tom obchode nemám čo iné kúpiť alebo za čo tovar vymeniť, tak ho ani nekúpim (napr. oblečenie, obuv pre dcéru) ale ak vracajú peniaze, tak kúpim a ak nie je dobre, vrátim.

mk1111111111
25. aug 2025

Tovar zakupeny na predajni, nie su vobec povinni zobrat spat, je to ich dobra vola, bud rada aj za poukazku