VŠZP - dedičské konanie

12. sep 2023

Zdravím, dnes mi prišla poštová poukážka na vyplatenie cca 18 eur zo ZP a je tam napísané dedičské konanie . Lenže babka zomrela v roku 2020 a ja som bola usporiadateľ pohrebu ale dedičské prebehlo už dávno cca po polroku od pohrebu . myslíte že to môže byť este nejake zuctovanie a preplatok? Ďakujem za skúsenosť a radu .

ikonica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ikonica
12. sep 2023

Urcite dedicske konanie? nie rocne zuctovanie?

autor
12. sep 2023

@ikonica dole na šeku píše dedičské konanie

alickapusinka
12. sep 2023

Dedičské konanie ak sú sú nejaké preplatky a nedoplatky to sa všetko rieši cez dedičské u notárky. Neviem si predstaviť že preplatok tvojej starej mamy ktorá zomrela pred 3 rokmi. Za tie 3 roky by aspoň raz išla k lekárovi a prišlo by jej to každý rok Ak niekto zomrie inštitúcie to vedia ako prvé znamená matrika, ZP SP. Tak nebude to nejakej babkinej menovkyne ktorá mohla zomrieť teraz niekedy a z okolia. Lebo by jej to poslali aj každý rok a nie 3 roky nič a potom. Možno tam majú trošku bordel. Moja suseda vravela že jej mamka zomrela a ešte 3 mesiace jej chodil šek na poštu na mamkin starobný dôchodok. Vieš čo chod sa radšej opýtať lebo aby si potom nemusela vrátiť.

autor
13. sep 2023

Volala som do poisťovne a je to teda preplatok ZP tak ako som si myslela po zosnulej babke . Môžem tie peniaze kludne vybrať a kúpiť babke kvety na hrob