VŠZP - peňaženka zdravia Mini
Prosim kto mi to vysvetli?
Aktivovala som si peňaženku zdravia Mini .
Chcem požiadať o preplatenie lieku nakoľko pisu že môžem do výšky 20 € ročne.
V lekárni som platila celu úhradu lieku 4,62€.
Ale po otvorení aplikácie mám v sekcií Moje zdravie napisane.
Doplatok pacienta 3,22€.
Cenu doplatku Vám zobrazujeme na základe aktuálneho cenika kategorizovaných liekov zverejneného. MZ SK.
O akú sumu vlastne mám žiadať o 3,22€ alebo plnú sumu hradenú v lekárni 4,62€.
Neviem ci máš dieťa do 18 rokov ale napr v dôvere máš doplatky za lieky 300 eur za rok pre teba, 300 pre dieťa (čiže 600) .. a ak je otec dieťaťa tiež poistnej v dôvere tak tiež 300/rok ... a na zuby 150 ročne.. mala som tiež VšZP a prešla som do dovery , je to oveľa lepšie, je tu viac vyhodb
@lenuska9999 poisťovňa nie je len o takýchto krátkozrakych výhodách, ale aj o preplacani roznych lekárskych ukonov, spolupráca s odbornými lekarmi a podobne. Kazdy si hadam vie určiť, co je výhodné preňho a jeho potreby.
@karelova netvrdím, že so nevie určiť. Len dávam do povedomia.. za mňa je všeobecná najhoršia, to som si určila ja. Každý nech sa rozhodne ako chce 🙂
@lenuska9999 vidíš, zato mojim rodicom VSZP prepláca lekarske ukony, ktoré by si museli pri iných poisťovniach platiť a nejde o malé sumy. A ja som doteraz nemala so VSZP ziadny problém tiež 🙂
@karelova ja zase poznám x prípadov, kde bol opak. Ale nejdem sa tu vôbec hádať alebo diskutovať o poisťovniach, ja som len chcela dat autorke tejto diskusie do povedomia , aké výhody moze čerpať v inej poisťovní na základe vlastných skúseností a hotovo 🙂 ďalej neriešim čiže tak
vazne mas len 20€ na lieky? ja mam penazenku maxi - sme tam 4ria a mame vsetci 100 €, s tym, ze ked si manzel zachvilku vycerpe 100 € moze este 150 € čerpat od ineho clena 🙄
@lenuska9999 áno to sim už pozerala VsZP má veľmi malo výhod ale k lekárke odbornej ku ktorej chodím nemá s ňou zmlzvu a tymoadom by sim platila 1x za rok 70€. Ostatný moji lekari majú . Ale budem o tom rozmýšľať
@jendralka no bohužiaľ ja a dospelé deti sme vo všeobecnej poisťovni a manžel v union , ale tam treba založiť myslím minimálne 4 ľudí , alebo sa mýlim🤷🏽
@goblinko1 no moja zubárka je čisto sukromna tak ani na zuby si nemôžem požiadať 🙁
To co si zaplatila naozaj. Ja som ziadala preplatit zubne osetrenie a tam som prikladala aj foto dokladu. V tvojom pripade to tak nebolo?
Ahojte, ja by som sa chcela opýtať niečo ohľadom peňaženky zdravia Mini. Aby som si mohla uplatniť výhody, tak bolo potrebné absolvovať preventívnu prehliadku u môjho všeobecného lekára, absolvovala som ju a minulý týždeň som si bola po výsledky. Ale v aplikácii mi stále zobrazuje, že preventívnu prehliadku mám nevykonanú. Trvá to nejaký čas, kým sa to tam zobrazí, alebo ako to funguje? Vopred ďakujem.
Ano ale to je jedno. Evidentne tomu programu nerozumies... Skus si to naštudovať alebo im zavolať na infolinku
@karelova ak sa teda v tom vyznáš aspoň tak vystupuješ kde je napisane že aj nezazmluvneny majú na to nárok

To, co si reálne platila v lekárni.