Vybavenie formulára E106 v Anglicku

miavanesa
24. mar 2016

caute baby, Viete mi prosim poradit ako vybavit E106? Mam v tom zmatok. . Ide o to, ze som tehotna a chcem rodit na Sovensku (stryko je gynekolog a porodnik, chcem rodit unho). Okrem ineho v UK ma posielaju na normalny porod, to ale na SK vylucili, kedze mam operovane obe sietnice (retinal detachment) a jednoznacne odporucanu cisarsky. Momentalne som v 18tt.
Chcem poziadat o E106, kedze par mesiacov chcem ostat na SK a az potom sa vratit do UK no a E106 zahrnuje kompletnu zdrav. Starostlivost. Docitala som sa, ze sa da o nu poziadat online vyplnenim formulara resp. poslanie formulara postou a k tomu treba prilozit MATB1 certifikat, ktory mne vyda midwife najskor az v 25tt. Zaroven poniektori spominaju ze napisali aj cover letter, kde napisali dovody, preco chcu ist rodit domov. A tu je moja dilemma, nie som si ista, ci mozem napisat do ziadosit ako jeden z dovodov to, ze na SK mi odporucaju cisarsky porod a nechcem podcenit zdravotnu stranku. Neviem totiz co je pre nich relevantne pri schvalovani, kedze som citala, ze moc to schvalovat nechcu. Tiez neviem zatial este kedy sa vratim do UK a kedy a ci sa vobec vratim do tej istej prace, neviem, ake datumy mam uviest aby to bolo vierohodne :( Co este ine mam uviest do tej ziadosti?? Treba aj nejaky papier od zamestnavatela alebo len posl.vyplatnu pasku?
Ked som bola pozriet midwife, tak ma odporucili za GP, a tak dokola. Vobec neviem, na koho sa obratit, kto by mi vedel s tymto pomoct. Neviete prosim poradit? Priznam sa, ze neskusala som volat na JobCenter ci vedia poradit resp, ci sa da s niekym osobne stretnut, kto by mi pomohol v tomto.
Budem velmi vdacna za odpoved 🙂

gumkac19
8. nov 2017

nasla si nejake info? :D lebo aj ja hladam ako si mozem v UK vybavit E106 aj elektronicky... poistovna to odomna chce aby mi vystavila nejaku karticku poistenca na SR.. aby som mohla byt osetrovana cely cas tu na

danculik
22. sep 2020

@miavanesa ahoj prosím ťa, riešim teraz tento formulár E-106. vieš mi prosím povedať, kto mi ho má poskytnúť? Jedná sa o to, že ocino pracuje dlhodobo v zahraničí, tam si odvádza poistenie. Je tam ako kmeňový zamestnanec vo firme, je tam už niečo cez 8 rokov. Teraz je na SVK na dovolenke,ale stal sa mu úraz, je v nemocnici a operujú ho. Volala som u nás do Všeobecnej zdravotnej poisťovne...a tam mi hovorili, že ked chcem aby mu bola poskytnutá aj u nás na SVK zdravotná starostlivost, tak musí mať E-106.
Mám ho teda vyžiadať od našej poisťovne alebo od Anglickej?