Vybavenie občianskeho preukazu pre 15-ročné dieťa
Ahojte, idem s 15r. dcerou vybavovat OP, mam tam zobrat so sebou aj OP bez fotky? ci ho staci priniest az potom, ked si pojdeme OP prevziat? Vdaka
Naco tato otazka??? To je ten obciansky taky tazky, ze ho nevies pre istotu zobrat so sebou?
@anonym_106c1e naozaj? skus najst aj iny dovod preco sa pytam
Naco tato otazka??? To je ten obciansky taky tazky, ze ho nevies pre istotu zobrat so sebou?
@salome123 odovzdali sme ho.
@anonym_106c1e načo tá odpoveď, to je fakt tak ťažké proste byť človek a napísať slušnú odpoveď? ale jasné, si anonym, tak si hviezda
@anonym_7541d7 čiže ti ostal aj nový aj pôvodný občiansky?
@amdornik Pôvodný s foto samozrejme odovzdaný. Ona rieši odovzdanie toho bez fotky.Ten nepýtal nikto. Veď čítaj.
@salome123 moje deti su mladsie mali bez fotky a ked sme robili klasicky tento bez nikto nepytal ani ho nespimenuli. Ved ked budu pytat odnesies ked pojdete po hotovy obciansky
@amdornik Pôvodný s foto samozrejme odovzdaný. Ona rieši odovzdanie toho bez fotky.Ten nepýtal nikto. Veď čítaj.
@anonym_7541d7 veď čítam. a reagujem. aký pôvodný s foto do toho pletieš prosím ťa? očividne
@salome123 rieši podľa úvodného príspevku to, či má odovzdať OP bez fotky, ak si ide vybaviť prvý s fotkou? ja píšem, že mňa upozornili, že áno, odovzdať. asi na každej polícii si robia inak.
@anonym_7541d7 veď čítam. a reagujem. aký pôvodný s foto do toho pletieš prosím ťa? očividne
@salome123 rieši podľa úvodného príspevku to, či má odovzdať OP bez fotky, ak si ide vybaviť prvý s fotkou? ja píšem, že mňa upozornili, že áno, odovzdať. asi na každej polícii si robia inak.
@amdornik Ja píšem, že od nás nikto ten bez fotky nepýtal. A pletieš ty. Aký pôvodný? Ten bez fotky? Veď to nie je preukaz totožnosti. Takže ani žiadny pôvodný. Deti ho ani nepoužívali. Mali hneď ten s fotkou. 15-ročný mal dávno pred 15-kou OP s foto, nebežali sme vtedy vybavovať, keďže ho už mal a platí mu.
@amdornik Ja píšem, že od nás nikto ten bez fotky nepýtal. A pletieš ty. Aký pôvodný? Ten bez fotky? Veď to nie je preukaz totožnosti. Takže ani žiadny pôvodný. Deti ho ani nepoužívali. Mali hneď ten s fotkou. 15-ročný mal dávno pred 15-kou OP s foto, nebežali sme vtedy vybavovať, keďže ho už mal a platí mu.
@anonym_7541d7 pozri, nikde nepíšem, že bez fotky je to preukaz totožnosti. názov občiansky preukaz to však malo. konkrétne v žiline áno, tam ho od nás pýtali, že ho TREBA priniesť. ešte som podotkla, že ani neviem, kde sme ho odložili, tak ma pani upozornila, aby som ho radšej pohľadala, že ho mám odovzdať. neviem, čo iné ti ešte mám napísať? ani my sme ho ale nikdy nepoužili, to bol len taký výkrik do tmy za veľa peňazí, však to je všetkým jasné.
v každom prípade autorka predsa nepokazí nič tým, že ho so sebou vezme a prípadne ho odovzdá, ak ju vyzvú, alebo áno?
@salome123 odovzdava sa pri vybavovani noveho. 😉
@salome123 odovzdava sa pri vybavovani noveho. 😉
@anonym_465632 A prečo ho nevyžadujú všade? U nás ani zmienka
@anonym_465632 A prečo ho nevyžadujú všade? U nás ani zmienka
@anonym_7541d7 očividne na to nemajú jednotné "pravidlá", vlastne asi žiadne pravidlá. alebo sa to berie tak, že s tým bez fotky aj tak vlastne nič nemôžeš robiť (z právneho hľadiska), čiže ak sa ti aj doma povaľuje, nikomu to neublíži. ja som napríklad nevidela význam toho vracať ho nazad, ale žiadali, tak som priniesla.
@salome123 moje deti su mladsie mali bez fotky a ked sme robili klasicky tento bez nikto nepytal ani ho nespimenuli. Ved ked budu pytat odnesies ked pojdete po hotovy obciansky
@slavomira236 pretoze nemali 15 tak je logicke ze im ma ostat.
Ten bez fotky som odovzdávala v Nitre pri preberaní nového.
V lete sme vybavovali. Nikto nepýtal ten op bez fotky. Ja ani len netuším, či a kde ho doma máme.
@salome123 ahoj. My sme boli práve včera vybavovať občianku pre 15 ročného chalana. Starý op bez fotky si nepýtali naspäť, ani nás nikto neupozornil, že ho treba vrátiť. Akurát som mala so sebou rodný list. Podľa neho to pani zadala do Pc, overila si info ohľadom trvalého pobytu, potom foto a do mesiaca by mal byť op hotový, s tým, že vyzdvihnúť si ho už môže ísť syn sám.
@salome123 odovzdali sme ho.
@anonym_106c1e načo tá odpoveď, to je fakt tak ťažké proste byť človek a napísať slušnú odpoveď? ale jasné, si anonym, tak si hviezda
@martinka17 Mne tiež prišlo úplne zbytočné zakladať túto tému.Ved ho vezmem a hotovo.Zdá sa mi ,že veľa žien sa nudí a tak vypisuje na MK,len aby zabili čas
@anonym_7541d7 ten bez fotky pýtajú a treba ho odivzdat
@luliu No nepýtajú.
@salome123 ten ,, občiansky bez foto,, ani nie je občiansky a doslova slúži ako kartička poistenca. Tak nám to bolo povedané keď sme šli tiež vybavovať a ja som sa pýtala ze načo vôbec je ten fejkovy občiansky bez foto a na nič čiže ti poslúži v lekárni keď budú pýtať doklad. A nie nemusíš ho nosiť lebo oni to ani neberú
@salome123 ten ,, občiansky bez foto,, ani nie je občiansky a doslova slúži ako kartička poistenca. Tak nám to bolo povedané keď sme šli tiež vybavovať a ja som sa pýtala ze načo vôbec je ten fejkovy občiansky bez foto a na nič čiže ti poslúži v lekárni keď budú pýtať doklad. A nie nemusíš ho nosiť lebo oni to ani neberú
@anonym_f651bb ako kde, v Nitre ho pýtali späť
@slavomira236 pretoze nemali 15 tak je logicke ze im ma ostat.
@natalka13 ale maju klasicky tak tento im netreba. Maju sa s čím preukazat. Takze im ho posielali zbytocne. Potom aj 15 rocny nemusi odovzdávať. Tiez moze mat 2 .
@martinka17 Mne tiež prišlo úplne zbytočné zakladať túto tému.Ved ho vezmem a hotovo.Zdá sa mi ,že veľa žien sa nudí a tak vypisuje na MK,len aby zabili čas
@esther100 aj ak by bola otázka zbytočná, to dáva iným ženám priestor dávať neprimerane nepríjemné odpovede?
Môj kamoš to raz dobre zhrnul, ak sa opýtaš ušetriš si čas a problémy.
Prosim vás, mám 14m dieťa a OP bez fotky nám neprišiel, má zmysel ho žiadať alebo dojde niekedy neskôr?
Prosim vás, mám 14m dieťa a OP bez fotky nám neprišiel, má zmysel ho žiadať alebo dojde niekedy neskôr?
@anonym_e6525f nemá zmysel ho žiadať a možno príde neskôr.... Ale je ti prakticky zbytočný. lekárne ho neriešia, ak, tak vyžiadajú preukaz poistenca. a na iné účely sa v podstate nedá použiť.
@natalka13 ale maju klasicky tak tento im netreba. Maju sa s čím preukazat. Takze im ho posielali zbytocne. Potom aj 15 rocny nemusi odovzdávať. Tiez moze mat 2 .
@slavomira236 ale klasicky nemusi mat stale kedze ma obnedzenu platnost. Preto ten bez foto plati 15r
vcera sme boli vybavovat OP, ten bez fotky nepotrebujes, ale nezabudni rodny list