Vybavovanie rodného listu
24. aug 2011
ahojte vedel bi mi niekto pomoct narodilo sa mi dieta v uk surne potrebujem vicestovat ked snim vicestujem kolko budem cakat na slovenski rod list dalo bi sa to vibavit za mesiac?
obrat sa na slovensku ambasadu alebo konzulat, tam vybavuju aj doklady pre slovenskych obcanov.
okrem rodneho listu budes potrebovat pre dieta pas, ak mas pas ty a necestujes na obciansky preukaz, dieta do 5 rokov ti mozu do pasu zapisat.
kolko to bude trvat ti povedia na konkretnom urade, niekde vybavuju kratsie, niekde si za expresne vybavenie treba priplatit.
terrs, keď už to chceš správne tak "udrelo mi to do očí" 😉 a to doslovne viac než tie ostatné hrubky. Možno len pýtajúcej "nefunguje" Y.

@erika199282 ja ti síce neporadím, ale pozri túto tému https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/narodenie-dietata-v-uk-slovensky-rodny-list-a-prispevky-na-slovensku-2/ a hlavne,
ahojte, vedel by mi niekto pomoct narodilo sa mi dieta v uk. surne potrebujem vycestovat. ked s nim vycestujem, kolko budem cakat na slovensky rod list? dalo by sa to vybavit za mesiac?
po slovensky je to takto. prepáč ale udrelo mi to do očú.