icon

Vybavovanie rodného listu

erika199282
24. aug 2011

ahojte vedel bi mi niekto pomoct narodilo sa mi dieta v uk surne potrebujem vicestovat ked snim vicestujem kolko budem cakat na slovenski rod list dalo bi sa to vibavit za mesiac?

terrs
•
24. aug 2011

@erika199282 ja ti síce neporadím, ale pozri túto tému https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/narodenie-dietata-v-uk-slovensky-rodny-list-a-prispevky-na-slovensku-2/ a hlavne,

ahojte, vedel by mi niekto pomoct narodilo sa mi dieta v uk. surne potrebujem vycestovat. ked s nim vycestujem, kolko budem cakat na slovensky rod list? dalo by sa to vybavit za mesiac?

po slovensky je to takto. prepáč ale udrelo mi to do očú.

filipal
•
25. aug 2011

obrat sa na slovensku ambasadu alebo konzulat, tam vybavuju aj doklady pre slovenskych obcanov.
okrem rodneho listu budes potrebovat pre dieta pas, ak mas pas ty a necestujes na obciansky preukaz, dieta do 5 rokov ti mozu do pasu zapisat.
kolko to bude trvat ti povedia na konkretnom urade, niekde vybavuju kratsie, niekde si za expresne vybavenie treba priplatit.

amiga
•
25. aug 2011

terrs, keď už to chceš správne tak "udrelo mi to do očí" 😉 a to doslovne viac než tie ostatné hrubky. Možno len pýtajúcej "nefunguje" Y.