icon

Vycestovanie k doktorovi do Čiech

helus888
30. mar 2021

Potrebujem radu. Mám známeho ktorý je čech .tu nemá žiadny pobyt ani nič. Má ale zdravotné problémy pri ktorých musí vycestovať do cz lebo tu na sk to nejde keďže nemá občianstvo. Ako to je teraz dostane sa tam vôbec.? Alebo ak viete niekto ci potrebuje nejaký papier ďakujem za radu

hettinka
30. mar 2021

@helus888 všetky informácie si musí zistiť na stránke Ministerstva zahraničných vecí a to na českej aj na slovenskej strane. Každý štát upravuje podmienky samostatne a menia sa, takže si to musí zistiť ku dátumu vycestovania, čo bduce platiť.

hipuska
30. mar 2021

@hettinka súhlas. Musíš pozrieť aké má podmienky vstupu ČR a potom spätne. Aké má podmienky vstupu do SR. Ja som bola v piatok v PL.

hettinka
30. mar 2021

@hipuska a ako? Musíš tetaz sedieť v karantene tie 2 týždne? Alebo je tam výnimka nejaká?

martinaju
30. mar 2021

Žiadna karantena nie, ak tam na otočku nie na pobyt (mylsím že to je do 12 hodín, vsetko je na stranke ministerstva) potrebujete test a je potrebne mať od lekára nejaké potvrdenie, že idete na vyšetrenie, určite vám mailom niečo pošlu.

hipuska
30. mar 2021

@hettinka nie, pretože to bolo pod ,12 hodín. PL vyžadujú test, ale nikto ma nekontroloval pri vstupe do PL, hoci pohran.boli na oboch stranach. Kontrolovali ma iba pri vstupe do SR, potvrdenie od dr+testy. V pohode