Vychádzky od gynekológa počas PN
Ahojte ako je to s vychadzkami na rizikovom tehu? Daju sa neobmadzene alebo ako to je? Mala by som ist na pn najblizsie dni a teda ide leto a neviem si predstavit ho presediet doma 😒
@1mimka18 keď máš toľko papierov,tak sa nepýtaj tu,ale ries to potom rovno so svojím gynekológom, ten zhodnotí či si to on bude vedieť obhájiť pred prípadnou kontrolou,nie či si to vieš obhájiť ty...pýtala si sa, odpovedali sme ti,že neobmedzené vychádzky sa nedávajú len tak ako cukríky deťom v škôlke,tak sa potom nerozčuľuj, keď sa ti odpovede nepáčia
@1mimka18 tak ked vies, ze mas narok na neobmedzene vychadzky, tak naco sa to tu pytas?
PN je práceneschopnosť,takže ak si práceneschopná, máš sedieť doma a dodržiavať liečebný režim.....Neobmedzené sa už teraz dávajú len veľmi výnimočne a skôr pri psychiatrických diagnózach...SP nezaujíma či si tehotná, PN vychádza z diagnózy a tou tehotenstvo samo o sebe nie je.....Keďže SP to samozrejme platí, tak je aj kontrolný režim, či samotných lekárov, či sú PN opodstatnené, tak dodržiavania liečebného režimu(a ano, aj u tehotných)...ak sa posudkovému na danej PN niečo nezdá, môže ju zrušiť a môže zrušiť pri danej diagnóze aj vychádzky....
@1mimka18 tak ja som o tom veru nepocula
@mandarinka555 ako pisem nic o tom nevies preco idem na pn tak si odpust take komentáre. Su rozne dovody na pn.
Vychádzky rieš s doktorom, a neurazaj ostatné len za to že sa ti nepáči ich odpoveď 😏 a len tak mimochodom PN znamená práce neschopný, tj existuje lekársky dôvod pre ktorý nie si v práci, preto ju aj vypisuje a zodpovedá za to lekár a nie pacient.
@1mimka18 tak na pn mozes ist s diagnozou, ine dovody nie su. Ak nezvladas pracu, respektive nie je pre teba vhodna, to sa riesi inak.
@januska12323 a koho ja urazam? Ja som sa spytala jednoduchu otazku a miesto odpovede tu zeny pisu nevrazive komentare na moju osobu lebo si myslia ze zjedli vsetku musdrost sveta.
@martinkatinka nieje to celkom tak.
@1mimka18 no tak prezrad, pretoze takto je to len tvoj nazor.. ktoreho sa drzis zubami nechtami
Tak ti odpoviem, podľa diagnózy lekár určí či ti dá vychádzky a ako dlho. Ešte niečo?
@januska12323 vidis nieje ani take tazke dat normalnu odpoved nie? 🙃
@martinkatinka myslim ze niesom povinna to tu rozpisovat. Otazka znela jasne. Kto vie odpovedal kto je tak ma plno reči.
@mogaa
Praceneschopna znamena, ze nemoze robit svoje povolanie plnohodnotne,napr. ak robi vo vyrobe, alebo musi byt 8 hodin k dispozicii, napr. na urade a nemoze si dovolit len tak pocas pracovnej doby ist na hodinku lahnut, lebo to realne potrebuje.
PN zneman, ze nemoze vykonavat svoju pracu, nieze nemoze napr. ist naprechadzku - en na nu pojde podla toho ako sa bude citit, kym do prace nechodime ked sa na to citime
@1mimka18 tak si precitaj celu diskusiu odznova a citaj s porozumenim.
@1mimka18 a nie je ťažké útočiť, nie?
@zmrzlinka2021 áno, nemôže vykonávať svoju prácu a má dodržiavať liečebný režim, ktorý jej určí lekár. Teda je na ňom či zhodnotí,že sú potrebné celodenné vychádzky, ktoré sa mimochodom dávajú v drvivej väčšine prípadov pri onko a psychiatrických diagnózach, alebo budú stačiť prechádzky 4 hodiny. Samozrejme,že sa môže ísť prejsť,ale v čase,kedy sa dohodne s dr a nie kedy to jej vyhovuje,lebo je pre ňu obmedzujúce presedieť doma celé leto. Ale brať peniaze zo sociálneho systému a nemať žiadne povinnosti je ok?
@lilinka88 suhlasim, je to na posudeni lekara, len som chcela podotknut to, ze PN je voči výkonu práce.
@zmrzlinka2021 áno,ale priamo spojená s dodržiavaním liečebného režimu, s čím súvisia aj obmedzenia v podobe vychádzok 2x2 hodiny. Je veľa lekárov, ktorí prvé dva týždne vychádzky ani nedajú
@1mimka18 dostuduj si čo všetko PN obnáša a keď nie si schopná čítať s porozumením a ine odpovede aké očakávať, tak sa nepýtaj,ale ries priamo so svojím dr.
Ak nemôžeš pracovať, ries so zamestnávateľom preloženie na inú prácu, ak ju pre Teba nemá, musí ťa nechať doma s náhradou príjmu. Ak sa ti nepáči ani to,ani PN s obmedzenými vychadzkami, dohodni sa s ním na neplatenom voľne a môžeš si chodiť neobmedzena celé leto, keď nie si chorá

@1mimka18 mňa to ani nezaujíma, ale keď raz ideš na PN, asi nie si práce schopná a teda máš dodržiavať liečebný režim. Takže áno, sú tie vychádzky obmedzujúce ale to už je daň za to,že nemusíš ísť do práce.. ja som moju smerovala nie tebe alebo autorke, ktorú som označila, absolútne neriešim čo ti je a prečo ideš na PN. Ale kľudne môžeš vychádzať aj neobmedzene ak to potrebuješ a prijať potom za to následne aj vyplývajúcu zodpovednosť