Vychádzky od gynekológa počas PN
Ahojte ako je to s vychadzkami na rizikovom tehu? Daju sa neobmadzene alebo ako to je? Mala by som ist na pn najblizsie dni a teda ide leto a neviem si predstavit ho presediet doma 😒
@1mimka18 cca 7 rokov dozadu som bola na rizikovom, vychádzky som mala 2 hod. doobeda a 2 poobede. Prišlo mi to v tej dobe zvláštne a vlastne aj teraz ale akceptovala som to. Doktor mi povedal, že ak by mi bolo veľmi zle a dalo by sa mi v iný čas ísť von, tak kľudne môžem, že mi spätne vystaví potvrdenie pre kontrolu. Že som bola na nečakanej kontrole u neho. To som aj viac krát reálne bola na takýchto nečakaných kontrolách,vždy bol ochotný prísť do ambulancie aj po skončení jeho pracovného času a vyšetriť ms, či som ja aj dieťa v pohode.
aj ja by som rada vedela aké sú iné dôvody na PN, ked nie choroba. Doteraz som si myslela, že PNka sa dáva, ak je človek chorý a nemôže pracovať.
@alex49 Lenže ona nie je chorá, ale lenivá....Do roboty ani bohovi, ale poberať nemocenské dávky sa jej veľmi páči...Hlavne, aby mohla celé leto lobzovať...
@mandarinka555 presne, do prace chodit to teda nie... ale v lete vysedavat po terasách, na to by ju bolo. Kks. PN znamená, ze nemoze robit, ma byt teda doma a liečiť sa. Nie sa prechádzať pri letnom západe slnka a my aby sme robili na jej davky. A je jedno koľko rokov robi ci nerobi.
@lilinka88 si myslim, ze ona tu naschvál provokuje.
@alex49 tak autorka nám svoje dôvody nepovie... Ale napríklad ak nezvladas prácu, napr. kuchárka, nemôže dvíhať tie x kilove hnrce, a vracia z kazdej ten vôní varenia 😀 alebo niekto robí za pásom 12 hodín aj nočné napríklad a zamestnavatel jej nechce zmeniť druh práce, alebo skrátiť čas, alebo dat iba denne... Vtedy sa tiež posiela na PN, a nemusí mať žiadne problémy a zdravotné riziká.. Vtedy sú ženy nespokojné s vychadzkami, ale je to daň zato že nemusí do prace 🙂
@sasha10 vtedy je nahrada mzdy....
@sasha10 lenže v takýchto prípadoch má zamestnávateľ preradiť na vyhovujúcu prácu a pokiaľ takú nevie zabezpečiť,tak žena ostane doma s náhradou mzdy, keďže je prekážka na strane zamestnávateľa. Samozrejme je pre nich lepšie poslať ženu na PN s čím on mimo prvých 10 dní nemá žiadne náklady. Keby sme aj pristúpili na túto alternatívu, dr musí tu PN vystaviť na nejakú diagnózu a to uz sa dostávame k tomu,že s práceneschopnosťou priamo súvisí dodržiavanie liečebného režimu, čiže vychádzať iba v čase povolených vychádzok, prípadne návštevy lekára...
Aký zmysel by mala PN ak by sa neobmedzené vychádzky rozdávali len tak, tak by nebol možný žiaden kontrolný mechanizmus
@1mimka18 bez zbytocneho sudenia odpoviem, ze som mala 2hod doobeda a dve poobede, ale malo som to vyuzivala lebo teda vela som lezala a oddychovala. chvalabohu, tehotenstvo pokracovalo dobre, takze posledne dva mesiace mi dr dal uz neobmedzene, ale zase, nettajdala som sa zbytocne lebo diagnoza bola stale realna a ja som sa potrebovala setrit. kontrola mi neprisla za cely cas ani raz
na PN je jediny dovod a to ten, ze je clovek pracenschopny kvoli chroobe, ak mozes behat po vonku, mozes aj pracovat. Ak mas nevyhovujucu pracu popri tehotenstve ta k sa to reisi inak. A ano nic nas do toho nie je, ale potom sa tu nepytaj taketo veci ked nechces nazory pocut :D presne informacie o vychadzkach ti da lekar, aj ta iba na nom zalezi ako nakoniec tie vychadzky a PN budu vyzerat
@1mimka18 Robí ti dobre nahlasovať každý môj príspevok ? Pravda bolí, že ?

Nemusí ti dať ani žiadne vychádzky 😋