icon

Vychádzky od gynekológa počas PN

1mimka18
1. máj 2022

Ahojte ako je to s vychadzkami na rizikovom tehu? Daju sa neobmadzene alebo ako to je? Mala by som ist na pn najblizsie dni a teda ide leto a neviem si predstavit ho presediet doma 😒

Strana
z3
ibrunova
1. máj 2022

Nemusí ti dať ani žiadne vychádzky 😋

1mimka18
autor
1. máj 2022

@domka222 nevies preco ma ide dat dr na pn tak nepindaj.

dudos
1. máj 2022

@1mimka18 cca 7 rokov dozadu som bola na rizikovom, vychádzky som mala 2 hod. doobeda a 2 poobede. Prišlo mi to v tej dobe zvláštne a vlastne aj teraz ale akceptovala som to. Doktor mi povedal, že ak by mi bolo veľmi zle a dalo by sa mi v iný čas ísť von, tak kľudne môžem, že mi spätne vystaví potvrdenie pre kontrolu. Že som bola na nečakanej kontrole u neho. To som aj viac krát reálne bola na takýchto nečakaných kontrolách,vždy bol ochotný prísť do ambulancie aj po skončení jeho pracovného času a vyšetriť ms, či som ja aj dieťa v pohode.

lilinka88
1. máj 2022

@ibrunova musí, ona predsa nie je chorá a má dosť papierov na neobmedzené vychádzky, lebo ona o Tom rozhoduje asi 🙈😅

domka222
1. máj 2022

@1mimka18 nie a ani ma to nezaujíma. S tvojim postojom by som sa normálne smiala, keby ti nedala žiadne vychádzky

1mimka18
autor
1. máj 2022

@lilinka88
@domka222 no uz ste sa vypisali vymudrovali🤣 tak si chodte robit svoje a neotravujte tu komentarmi 😀

lilinka88
1. máj 2022

@1mimka18 si na verejnom fore, založila si verejnú diskusiu, tak sa nestazuj, keď tu verejné diskutujú ľudia. Veď nemusíš reagovať, keď sa ti nepáči

alex49
1. máj 2022

aj ja by som rada vedela aké sú iné dôvody na PN, ked nie choroba. Doteraz som si myslela, že PNka sa dáva, ak je človek chorý a nemôže pracovať.

mandarinka555
1. máj 2022

@alex49 Lenže ona nie je chorá, ale lenivá....Do roboty ani bohovi, ale poberať nemocenské dávky sa jej veľmi páči...Hlavne, aby mohla celé leto lobzovať...

lienka.7
1. máj 2022

@mandarinka555 presne, do prace chodit to teda nie... ale v lete vysedavat po terasách, na to by ju bolo. Kks. PN znamená, ze nemoze robit, ma byt teda doma a liečiť sa. Nie sa prechádzať pri letnom západe slnka a my aby sme robili na jej davky. A je jedno koľko rokov robi ci nerobi.
@lilinka88 si myslim, ze ona tu naschvál provokuje.

sasha10
2. máj 2022

@alex49 tak autorka nám svoje dôvody nepovie... Ale napríklad ak nezvladas prácu, napr. kuchárka, nemôže dvíhať tie x kilove hnrce, a vracia z kazdej ten vôní varenia 😀 alebo niekto robí za pásom 12 hodín aj nočné napríklad a zamestnavatel jej nechce zmeniť druh práce, alebo skrátiť čas, alebo dat iba denne... Vtedy sa tiež posiela na PN, a nemusí mať žiadne problémy a zdravotné riziká.. Vtedy sú ženy nespokojné s vychadzkami, ale je to daň zato že nemusí do prace 🙂

martinkatinka
2. máj 2022

@sasha10 vtedy je nahrada mzdy....

lilinka88
2. máj 2022

@sasha10 lenže v takýchto prípadoch má zamestnávateľ preradiť na vyhovujúcu prácu a pokiaľ takú nevie zabezpečiť,tak žena ostane doma s náhradou mzdy, keďže je prekážka na strane zamestnávateľa. Samozrejme je pre nich lepšie poslať ženu na PN s čím on mimo prvých 10 dní nemá žiadne náklady. Keby sme aj pristúpili na túto alternatívu, dr musí tu PN vystaviť na nejakú diagnózu a to uz sa dostávame k tomu,že s práceneschopnosťou priamo súvisí dodržiavanie liečebného režimu, čiže vychádzať iba v čase povolených vychádzok, prípadne návštevy lekára...
Aký zmysel by mala PN ak by sa neobmedzené vychádzky rozdávali len tak, tak by nebol možný žiaden kontrolný mechanizmus

tana85
2. máj 2022

@1mimka18 bez zbytocneho sudenia odpoviem, ze som mala 2hod doobeda a dve poobede, ale malo som to vyuzivala lebo teda vela som lezala a oddychovala. chvalabohu, tehotenstvo pokracovalo dobre, takze posledne dva mesiace mi dr dal uz neobmedzene, ale zase, nettajdala som sa zbytocne lebo diagnoza bola stale realna a ja som sa potrebovala setrit. kontrola mi neprisla za cely cas ani raz

simca06022011
2. máj 2022

na PN je jediny dovod a to ten, ze je clovek pracenschopny kvoli chroobe, ak mozes behat po vonku, mozes aj pracovat. Ak mas nevyhovujucu pracu popri tehotenstve ta k sa to reisi inak. A ano nic nas do toho nie je, ale potom sa tu nepytaj taketo veci ked nechces nazory pocut :D presne informacie o vychadzkach ti da lekar, aj ta iba na nom zalezi ako nakoniec tie vychadzky a PN budu vyzerat

mandarinka555
5. máj 2022

@1mimka18 Robí ti dobre nahlasovať každý môj príspevok ? Pravda bolí, že ?

Strana
z3