Vydajú duplikáty vysvedčení pre sestru po 17 rokoch?
Dobry den moja sestra byva v zahranici vyse 17 rokov a potrebovala by do zahranicia vysvedcenia zo sš, vydali by mi duolikáty ak som jej sestra?
O vydanie duplikátov vysvedčení musí požiadať písomne - žiadosťou štátny archív
Žiadosť nájdeš na nete
Prevziať môžeš na základe splnomocnenia alebo ho pošlú doporučenou poštou do 30 dní.
@autorka ja som žiadal na škole ktorú som navštevoval. Zavolal som na sekretariát a pani mi povedala kedy si mám prísť prevziať kópiu.
Na školách sa vysvedčenia archivujú len určitú dobu, neviem presne koľko ale max. 20 rokov. Potom sú už v Štátnom archíve
@patka06 bolo to viac ako 20 rokov v mojom pripade
Ved zavolaj do tej skoly, ktoru navstevovala, tam ti povedia presne co a kto ma poziadat. Moja mama napr. potrebovala potvrdenie o maturitnej skuske (pred 40r), volala tam, mali sme poslat mailom udaje a mailom jej ho aj poslali. Verim, ze ked potrebuje konkretne vysvedcenie, tak je to ine, ale kazdopadne relevantne informacie ti daju v konkretnej skole.
Ja som žiadala po 18ich rokoch, len som tam zavolala a napisala mail. Obratom mi poslali poštou maturitne vysvedčenie.
Je potrebné sa informovať v konkrétnej škole, v mojom prípade som žiadala po 30 rokoch, mailom som poslala žiadosť s mojimi údajmi, osobne som si odpis vysvedčenia vyzdvihla v škole , zaplatila som poplatok vo forme 3€ kolku

Treba sa informovať na konkrétnej škole. Ale myslím, že budeš potrebovať písomné splnomocnenie od sestry