icon

Vydajú duplikáty vysvedčení pre sestru po 17 rokoch?

13. feb 2024

Dobry den moja sestra byva v zahranici vyse 17 rokov a potrebovala by do zahranicia vysvedcenia zo sš, vydali by mi duolikáty ak som jej sestra?

bebebi
13. feb 2024

Treba sa informovať na konkrétnej škole. Ale myslím, že budeš potrebovať písomné splnomocnenie od sestry

patka06
13. feb 2024

O vydanie duplikátov vysvedčení musí požiadať písomne - žiadosťou štátny archív
Žiadosť nájdeš na nete
Prevziať môžeš na základe splnomocnenia alebo ho pošlú doporučenou poštou do 30 dní.

markusrasford
13. feb 2024

@autorka ja som žiadal na škole ktorú som navštevoval. Zavolal som na sekretariát a pani mi povedala kedy si mám prísť prevziať kópiu.

patka06
13. feb 2024

Na školách sa vysvedčenia archivujú len určitú dobu, neviem presne koľko ale max. 20 rokov. Potom sú už v Štátnom archíve

markusrasford
13. feb 2024

@patka06 bolo to viac ako 20 rokov v mojom pripade

anavixy
13. feb 2024

Ved zavolaj do tej skoly, ktoru navstevovala, tam ti povedia presne co a kto ma poziadat. Moja mama napr. potrebovala potvrdenie o maturitnej skuske (pred 40r), volala tam, mali sme poslat mailom udaje a mailom jej ho aj poslali. Verim, ze ked potrebuje konkretne vysvedcenie, tak je to ine, ale kazdopadne relevantne informacie ti daju v konkretnej skole.

ivuska027
13. feb 2024

Ja som žiadala po 18ich rokoch, len som tam zavolala a napisala mail. Obratom mi poslali poštou maturitne vysvedčenie.

celka12
13. feb 2024

Je potrebné sa informovať v konkrétnej škole, v mojom prípade som žiadala po 30 rokoch, mailom som poslala žiadosť s mojimi údajmi, osobne som si odpis vysvedčenia vyzdvihla v škole , zaplatila som poplatok vo forme 3€ kolku