Vyhrážky bývalého nájomcu
Ahojte, opisem situaciu - kupili sme byt, majitel ho aj prenajimal, uzatvorili sme zmluvu, ze do 1 mesiaca od kupy sa musi vystahovat. To uz prebehlo, majitel aj najomnici sa odstahovali, ale najomnici tam nechali velke spotrebice. V zmluve sme sa dohodli, ze byt nam odovzda nevypratany. (Suhlasili sme, mame k dispozicii dodavku a nebol pre nas problem stary nabytok a pod. vyniest).
Najomnici nam ale odkazali po znamom, ze po tie spotrebice si este pridu a ak ich vyhodime, daju na nas trestne oznamenie.
Zohnali sme si na nich cislo, ale nedvihaju, skusali sme im volat viackrat.
Presiel tyzden a nic.
Ako by ste postupovali dalej?
Ja si myslim, ze trestne oznamenie ani dat nemozu, my ideme v sulade so zmluvou, mesiac ubehol, este dostali bonusovy tyzden, plus sme sa s nimi pokusali spojit...
Ci viem, tak s byvalym majitelom nemali ani zmluvu o prenajme.
Napísala by som výzvu na odpratanie vecí s odvolaním sa na zmluvu. Ak by sa nedostavili, vecí by som odpratala. Nie ste predsa ich sklad.
Napísala by som sms kedy a kde si môžu veci vyzdvihnúť a keď neprídu vyhodila na skládku a číslo zablokovala.
Napíš im doporučený dopis dokedy si môžu prísť pre tie veci ak veci neprevezmu do určeného dátumu veci vyhodite.
vyhodil by som to.... ale ak sa bojis, alternativa je ze za nejakych 60-80eur na mesiac (cena v BA) si vies prenajat skladovy priestor a dat to zatial tam, pokial si to neracia vyzdvihnut - ak doba uplynie a nic, vyhodit.
@anonym_autor napisala by som im sms, pripadne aj mail ak máte, ze do vtedy a vtedy si to majú vyzdvihnúť a keď nie, dávate to preč. Nie ste ich skladom zadarmo.
A ešte k tomu, prečo teba je partner predávajúci, nie jeho nájomcovia. Pokial tam niečo mali, mali si to vziať keď končili najom.

Odpratala by som ako bolo dohodnuté s bývalým majiteľom.