icon

Výmena vodičského preukazu pri zmene priezviska

11. máj 2025

Dobry den, je tu nejaky zamestnanec policie co robi na dokladoch?
Zaujimalo by ma, ci ak si idem dat spravit novy vodicak z dovodu zmeny priezviska, ci dostanem nejaky papier, ze cakam na novy vodicak s ktorym mozem pocas tej doby soferovat?
A rovnako, ci mierne nalomeny vodicak sa povazuje za neplatny a moze mi byt pracovnikom odobraty na mieste?
Dakujem za odpovede ludi ktpri sa vazne vyznaju a nie len hadaju

Strana
z2
autor
12. máj 2025
@patka06

Ešte mi napadlo, ak si si dala doručiť OP na adresu /nie prevzatie na odd. dokladov/, vtedy si ho nechajú hneď pri podaní žiadosti o nový.

@patka06 dakujem, ale nie je to moj pripad 😟 vyzera ze som natrafila na premotivovanu 🐄🐄

adka3321
14. máj 2025
@kvietok2012

Nie op sa neberie ani pri zmene tp

@kvietok2012 mozem ti napisat ss, este sa chcem jednu vec opytat

kvietok2012
14. máj 2025
@adka3321

@kvietok2012 mozem ti napisat ss, este sa chcem jednu vec opytat

@adka3321 kludne...

valery3
14. júl 2025

Mne tiez vzala pracovníčka OP po svadbe z dôvodu zmeny priezviska, pritom expiracia by bola az v r.2027. Tak som sa opýtala či vydá potvrdenie, že je OP vo výrobe a či mi to bude platiť keď pôjdem do Česka, Poľska a ona že nie. Takže iné neostalo len zaplatiť expresné vyhotovenie za 20 eur. A teraz rozmýšľam ako to mám poriešiť s VP. Tam už by to bolo 40. Zas mi zoberie alebo nechá?

autor
15. júl 2025
@valery3

Mne tiez vzala pracovníčka OP po svadbe z dôvodu zmeny priezviska, pritom expiracia by bola az v r.2027. Tak som sa opýtala či vydá potvrdenie, že je OP vo výrobe a či mi to bude platiť keď pôjdem do Česka, Poľska a ona že nie. Takže iné neostalo len zaplatiť expresné vyhotovenie za 20 eur. A teraz rozmýšľam ako to mám poriešiť s VP. Tam už by to bolo 40. Zas mi zoberie alebo nechá?

@valery3 vidis, nema na to pravo. Ja som sa stazovala u nadriadeneho, OP mi ako ospravedlnenie za 🐄 na prepazke vidal za 3 dni a VP mi dodatocne vymenil bezplatne...jednoducho uznal ze nepostupovala spravne.

lubka73
15. júl 2025
@anonym_autor

@valery3 vidis, nema na to pravo. Ja som sa stazovala u nadriadeneho, OP mi ako ospravedlnenie za 🐄 na prepazke vidal za 3 dni a VP mi dodatocne vymenil bezplatne...jednoducho uznal ze nepostupovala spravne.

@anonym_autor neviem kde ste boli, ja som bola dva tyzdne dozadu na Tomasikovej BA, velmi prijemna pani, vsetko vysvetlila, nechala mi OP aj vodicak a o 30 dni budem mat nove, este som zabudla pas aj to mi povedala, ze pokial mi plati vymena je bezplatna po dobu platnosti /zmena priezviska/

Strana
z2