icon

Vyplatenie PN

3. máj 2022

Ahojte. Od 1. 4 do konca mesiaca som bola PN. Priatel bol tiez od 26.3 a pn trva stale. Bol po uraze. Kedy nam pride vymeriavaci zaklad domov? Pripadne kedy chodia peniaze? 🙂 dakujem

alenah31
3. máj 2022

priateľovi prvých 10 dní hradí zamestnávateľ a tebe tiež, Ak si ukončila v tom istom mesiaci ako si PN začala - a papiere na SP boli odovzdané včas - € za PN ti prídu pravdepodobne v jednom z termínov teraz v máji - 15. alebo 27. v mesiaci. Partner musí na SP odovzdať aj tzv. prechodku. Ak bude doručená na SP včas - PN dostane rovnako ako ty. A keby náhodou nie hoci papiere včas odovzdané boli nič sa nedeje - SP má na priznanie a zaslanie nemocenského 60 dní od podania.

eva_eva
3. máj 2022

@alenah31 hmmm týmto si veľmi pomohla aj mne. Aspoň v tom mám tak nejak konečne jasno

autor
3. máj 2022

@alenah31 dobre dakujem za vysvetlenie. A ma prist domov postou aj nejaky doklad o tom, kolko jemu aj mne vypocitali PN? (Nejde mi o peniaze), len sa bojim, ci neni nieco zle 😃. Ja som si myslela, ze koncom mesiaca pride papier, ze kolko nam vypocitali denne.
A prechodku ma a uz je aj odovzdana

alenah31
3. máj 2022

jasné, príde Vám domov zo SP výmer s VZ a jeho sumou určenou na deň. A platené sú aj víkendy - píšem to len pre istotu, niekto si víkendy odpočítava😀

autor
3. máj 2022

@alenah31 a zhruba kedy by to malo prist? 😀

alenah31
3. máj 2022

výmer? Ako píšem majú na to 60 dní - toto Vám fakt nepoviem, skúste si tam zavolať. Treba volať na pobočku SP, pod ktorú spadá Váš zamestnávateľ a nie na pobočku podľa Vášho bydliska (len pre info, ani toto ľudia často nevedia).