icon

Výpoveď po rodičovskej

sima1415
14. apr 2022

Ahojte , mám taký problém a chcem sa poradiť. Mala som v pláne sa vrátiť do práce na jeseň , keď bude mať malý rok - akurát začne sezóna čiže roboty bude dosť a budú potrebovať pomoc. Dnes mi prišla sms od vedúceho, že si mám skúsiť pozrieť nejakú inú prácu lebo že riaditeľ nesúhlasí s tým až sa vrátim vraj budem nadbytočná. Chce si tam nechať moju náhradu lebo jeho úlohou je zníženie nákladov čo by mu mojím návratom nevychádzalo keďže mám plat o 200€ vyšší ako náhradník. Čo by ste v mojej situácii robili? Nie je to praca snov a ani nezarobím toľko čo chcem plus pracovný čas je hrôza pri deťoch ale zase voľné víkendy a mám to 10minut od domu + ešte iné benefity.

salamistka
14. apr 2022

dajú ti výpoveď z organizačných dôvodov, zaplatia odstupné a môžeš si nájsť niečo lepšie

sima1415
autor
14. apr 2022

@salamistka no super a kde je tá ospevovaná ochranná lehota ? Úplne sa teším na hľadanie novej roboty s dvoma deťmi....

mogaa
14. apr 2022

@sima1415 veď dieťa má rok, ty máš RD do 3rokov dieťaťa, tak stiahni návrat do práce....keď sa ti oficiálne skončí RD, podpíš dohodu, vyčerpaj 1deň dovolenky , ostatnú si nechaj preplatiť a maximálna podpora....

lilinka88
14. apr 2022

@sima1415 aká ochranná lehota? Ak sa nemýlim, počas RD nemôžeš dostať výpoveď,ale miesto ti držať nemusia. Po ďalšie, ty aktuálne výpoveď nemusíš riešiť. Vieš,že v danej robote si aktuálne nadbytočná, dieťa má rok. Popri poberaní RP môžeš kľudne pracovať. V tomto zamestnaní sa nechaj na rodičovskej dovolenke, nevracajú sa a hľadaj si nejakú brigádu, časom ti možno príde aj lepšia práca a túto poriešiš keď bude mať dieťa 3 roky.

sima1415
autor
14. apr 2022

@mogaa do práce chcem ísť , rozmýšľam že by som zatiaľ našla iné nekonkurencne miesto

sima1415
autor
14. apr 2022

@lilinka88 tak logicky keď mi ju držia očakávam že sa tam môžem vrátiť :D a to s inou prácou je dobrý nápad asi to tak urobím 🙂

lilinka88
14. apr 2022

@sima1415 oni ti nič nedržia, počas MD a RD ti môžu dať výpoveď iba pri zániku zamestnávateľa. Po RD ti môžu ponúknuť iné pracovné miesto