Opätovný návrat na rodičovskú dovolenku

katka040
9. dec 2012

Ahojte, potrebovala by som poradit cisto teoreticky. Od januara musim koli udrzaniu pracovneho miesta nastupit do prace. Robota je dobra, aj kolektiv a hlavne pracovna doba. Ale mam krce v zaludku ako bude moja 19mes.dcera fungovat s opatrovatelkou, kedze je na mna velmi naviazana. Nerada by som o to miesto prisla, ale keby bolo uz velmi zle( v hlave mi bezia neskutocne scenare co sa moze stat),napr. ze mala bude stale plakat, odmietat stravu.....mam este moznost vratit sa na RD, alebo odchod z prace riesit uz iba mojou vypovedou?Viem ze zamestnavatel je povinny drzat miesto 3 roky, ale akonahle sa raz vratim do prace uz to asi nepojde, alebo.....?

kmkke
10. dec 2012

@katka040 Neviem ako je to podľa zákona, ale mne sa zdá že môžeš. Kámoška robila učiteľku anglického jazyka na ZŠ, po roku a pol sa chcela vrátiť a malú chcela nechávať mame, ktorá je na dôchodku. Vydržala týždeň pracovať, povedala že chce byť radšej s malou a požiadala znova o rodičovskú. Na škole jej držia ďalej miesto a ona je doma ešte do júna budúceho roka 😀

katka040
autor
10. dec 2012

@kmkke dakujem 🙂

astazika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka040
autor
17. dec 2012

@astazika Kolko ma vas maly? No my mame hrozne obdobie, nemozem sa od malej vzdialit ani na krok, este aj na toalete mi sedi na kolenach, takze to bude vesele, ale snad si zvykne. Tiez mam v zalohe svokru, ale je uz starsia, tak ju nechcem moc zatazovat.Drzim vam palce nech je navrat do prace bezproblemovy.

astazika
18. dec 2012

Ahoj malý mal v septembri dva.Tiež je naviazany,ale snad to bude ok.Svokrovci maju 68r.,dali sa nato, aj ked este nikdy neboli s mojimi detmi. Svokra je svojska zena,rada sa lutuje, ale ked slubila ze bude s nim tak snad to bude ok. A vas malý ide do jasiel?

katka040
autor
18. dec 2012

@astazika ahoj, zatial do jasiel nejde, myslim ze by bola stale iba chora v tomto zimnom obdobi, ale okolo maja by som ju tam chcela supnut, kolektiv jej urcite prospeje to bude mat akurat 2roky.Zatial ju bude opatrovat suseda o poschodie vyssie, tiez ma okolo 65rokov, je to zlata pani, takze k nej teraz chodime casto na navstevy aby si mala zvykala,moja mamina este robi, no a svokrovci maju dom so zahradou a psom takze by sa tam vysantila lepsie ako v panelaku, len by sme ju museli vozit 15 km od Ba co by bol rano asi stres...Mam dost vycitky ze ju nehavam samu, so starsou dcerou som bola skoro 4roky doma, no aleco robit ked mi volali z prace ci mozem nastupit? Miesto s pracovnou dobou do 14hod.nezozeniem tak lahko. Nastupujem az 11.1 ale uz teraz sa mi trase zaludok. U vas to bude podla mna jednoduchsie kedze je maly o nieco starsi a uz rozumnejsi.

ivka82
28. apr 2013

@katka040 ahojček, mozem sa ta spytat, citam tvoj prispevok, ja mam ten isty problem ako ty. nastupila som do prace, maly po 2 tyzdnoch stale chory a zvazujem, ze sa vratim spat na rodicak . musi to zamestnavatel akceptovat? alebo je to iba na nom, ci mi to umozni? vies mi prosim povedat, ci mi musi miesto drzat 3 roky lebo niekde som citala ze iba pol roka myslim, potom ti moze ponuknut ine miesto. dakujem z a info🙂

katka040
autor
28. apr 2013

ahoj, u nas chvalabohu vsetko bez problemov, tiez som sa vtedy nedozvedela ci sa da vratit spat na RD, myslim ze to skor zavisi od zamestnavatela, ci podrzi este miesto a umozni napr. pre nepriaznivy zdravotny stav dietata dalej cerpat rd. Skus sa spytat na personalnom oddeleni. Moc som ti nepomohla, drzim vam palce, a mozno maly uz presiel tym virusovym obdobim a pri tomto pocasi bude viac zdravy ako chory a nebudes musiet nic riesit.