icon

Vyradenie z evidencie po odmietnutí práce s nízkym platom

21. máj 2025

Nepracujete tu niekto na úrade práce? Poslali ma na pohovor, aj som tam bola. Len platové ohodnotenie je veľmi nízke, cca 1/3 z toho čo som doteraz zarábala. Aj mi napísal, že nedokážu splniť moje finančné požiadavky, a preto ma neberú. Môžu ma kvôli tomu vyradiť z evidencie?

szuchta
21. máj 2025

Nemyslím si, pohovor si absolvovala, papier máš potvrdený, vypísaný. Však to neznamená, že keď ti ponúknu nejakú prácu, tak ju musíš automaticky prijať.

saxana000
21. máj 2025

Nie nevyradia.ty si mas aktivne hladat pracu a to robis.ale to neznamena ze sa musis pivinne zamestnat u prveho zamestnavatela na 12-ky pri 3 malych detoch za 600e v cistom.

mandzula
21. máj 2025

Nie, nevyradia, ty si si povinnost splnila, na pohovore si bola.

mogaa
21. máj 2025

teoreticky ano, môžu ťa vyradiť ak odmietneš ponuku práce ktorú ti ponúkne UP.....či sa aj pohovor považuje za ponuku je otázne.....ty si priamo prácu neodmietla, len si povedala svoje mzdové požiadavky na pohovore, takže to je také hranie sa so slovíčkami.....iné by bolo ak by ti napísali priamo že prácu si odmietla....

autor
21. máj 2025
@mogaa

teoreticky ano, môžu ťa vyradiť ak odmietneš ponuku práce ktorú ti ponúkne UP.....či sa aj pohovor považuje za ponuku je otázne.....ty si priamo prácu neodmietla, len si povedala svoje mzdové požiadavky na pohovore, takže to je také hranie sa so slovíčkami.....iné by bolo ak by ti napísali priamo že prácu si odmietla....

@mogaa tak bohužiaľ je to školstvo, tam sú tie platy také aké sú. ja mám momentálne iné ponuky, ktoré zvažujem, len to nie je cez úrad práce