Vyradenie z úradu práce

29. nov 2022

Ahojte, keď mám stanovený termín na úrade práce a ja sa tam nedostavím, tak ma vyradia z evidencie. Keď takáto situácia nastane, tak treba aby som niečo urobila (napr. kontaktovala zdravotnú poisťovňu alebo niečo také)? Alebo mi len príde papier poštou, že ma vyradili aj s pokynmi čo robiť ďalej resp. ako platiť za zdravotné poistenie?

zobaka
29. nov 2022

ziadne pokyny, ved im to moze byt srdecne jedno, ci tam chodis alebo nie, pride ti papier, ze ta vyradzuju s tym, ze kedy mozes opatovne poziadat o zaradenie, potom sa stavas samoplatcom, cize musis ist do svojej zdravotnej poistovne, kde sa prihlasis, neviem v akej vyske su teraz mesacne odvody cca 70 e budes platit mesacne

autor
29. nov 2022

@zobaka Ale vyradia ma iba od dátumu poslednej návštevy? Alebo od úplne začiatku od kedy som bola registrovaná na úrade práce?

zobaka
29. nov 2022

od kedy si neprisla, ved im napis, ze si zabudla, zbytocne budes platit

autor
29. nov 2022

@zobaka Len tak to nefunguje, neprítomnosť môže byť ospravedlnená iba pre chorobu a musí to vydokladovať lekár. Okrem toho ja som mala už doniesť zmluvu, ale nástup do práce sa mi zrušil a keďže nemám zmluvu, tak už ma aj tak vyradia. Preto sa pýtam, že keď tam neprídem a budem vyradená, tak ako ďalej postupovať s tou zdravotkou.

zobaka
29. nov 2022

no musis ist do zdravotnej, aby ti potom neprislo nemile vyuctovanie, ale ja by som sa na tvojo meste isla n a urad prace informovat, ci sa s tym este nieco neda robit

autor
29. nov 2022

Dobre, zastavím sa v zdravotnej poisťovni. Vďaka!

luccija
29. nov 2022

Sama sa ides prihlasit ako samoplatca od dna vyradenia.Tak si im mala dat vediet, ze zmluvu nemas teraz budes zbytocne platit 80 eur ci kolko to je ved vsetko je o komunikacii

elenka74
29. nov 2022

Ak si nenájdeš prácu, znovu sa na ÚP môžeš zaevidovať až po 6. mesiacoch

autor
29. nov 2022

@luccija Nedalo sa to vybaviť, lebo mne úrad práce dohodil prácu, kt. som robiť nechcela a povedala som tej tetke, že si ešte skúsim nájsť ja nejakú a ona mi dala termín do kt. jej mám doniesť zmluvu. A keďže jej zmluvu nedonesiem, tak ma vyradí (pretože som odmietla prácu kt. mi dohodil úrad a nedonesiem jej novú zmluvu).

elenka74
29. nov 2022

Tak to bola chyba, že si odmietla tú prácu, vždy sa dá na pohovore nejak dohodnúť so zamestnávateľom. Aj on predsa nezamestná človeka, ktorý k nemu nechce ísť pracovať.

saxana000
29. nov 2022

@elenka74 praveze zamestna .lebo na neho dostane dotaciu na par mesiacov..

dilino
29. nov 2022

Musíš platiť pol roka zdravotnú a sociálnu. Aby si nemala dlhý. A môže sa taký problém zopakovať znova. Po 6 mesiacoch sa zaeviduješ da ti zakrátko dalšiu prácu zasa odmietneš. Zasa ťa vyradí. Aký bol dôvod že si tu prácu neprijala. Ked si nanovo zaevidovaná tak môže TI dať prácu pre obec alebo mesto v ktorom žiješ upratovať ulice, sneh, hrabať trávu. ONA TI môže dať akúkoľvek prácu. A ONI radi vyradia ked že si prácu neprijala ONA na úrade práce nedostane províziu že TI sprostredkovala zamestnanie a TY si to odmietla to sa berie že pracovať nechceš. Ak by si prácu prijala ešte by TI 6 mesiacov platili že si si našla sama prácu.

luccija
29. nov 2022

Tak si odmietla nic si nenasla, takze UP konci a musis si sama platit

autor
29. nov 2022

@dilino Sociálna ale nie je povinná, či? Ja som našla na nete, že povinnosť platiť je iba za zdravotnú.

dilino
29. nov 2022

Ved sa pôjdeš opýtať ked TI príde papier o vyradení tak tam budeš mať že čo treba robiť a komu koľko platiť.

bublinka1426
29. nov 2022

ano zdravotne poistenie je povinne, sociálna nie.

bublinka1426
30. nov 2022

@dilino socialnu nemusi. len zdravotnu.ta je zo zakona povinna

metisa
7. okt 2023

Len vyradia. Žiadne pokyny, čo máš a nemáš robiť nepíšu. Úrad práce sa nestará,ako to je s tvojou zdravotnou