icon

Vyradia ma z úradu práce pri omyle?

janaziar987
26. mar 2024

Ahojte, prúser, pomýlila som si den návštevy úradu, mala som ísť dnes, bola som v tom, že zajtra. Vyradia ma?

pribinak
26. mar 2024

@janaziar987 vyradia. Vybav si paragraf u lekárky.

bloger
26. mar 2024

@janaziar987 Nemusia ťa vyradiť. Kontaktuj tú svoju sprostredkovateľku. Každému sa občas stane, že popletie dátum.

janaziar987
autor
26. mar 2024

@pribinak spätne? ja mám dobrú pani na úrade, jednám s nou korektne, verím, že pochopí, písala som jej teraz mail pre istotu

pribinak
26. mar 2024

@janaziar987 tak ja by som vsadila na istotu. Šla ráno za lekárkou, že mi včera bolo zle a nemohla som ísť na úrad. Je to síce klamstvo, ale vyriešilo by to veľa

Pani môže byt dobrá, ale tiež musí dodržiavať pravidla

No vsak uvidis

janaziar987
autor
26. mar 2024

@pribinak ale mne bolo dnes aj naozaj zle a prevracala som pol dna

pribinak
26. mar 2024

@janaziar987 tak chod k doktorke, nemusíš klamať

elenka74
26. mar 2024

@janaziar987 Čo si pani z ÚP napísala? Lebo ak si sa dobrovoľne priznala, že si zabudla prísť, asi bude hlúpe nosiť papier od lekára.

gabika0825
26. mar 2024

@janaziar987 ja by som ich čím skôr kontaktovala, že si na to zabudla a pomýlila si si dátumy. Nemalo by sa nič stať keď im to normálne vysvetlíš, však to sa môže stať každému 🤷🏼‍♀️

ivankamirka
26. mar 2024

@elenka74 bola u lekára, lebo jej je zle a zabudla ísť na úrad 😉

janaziar987
autor
26. mar 2024

@elenka74 že mi bolo zle, že sa ospravedlnujem a všetko, čo odomna potrebuje, mám nachystané

iritka
26. mar 2024

@janaziar987 ja som tiez raz poplietla termin, ospravedlnila som sa a dohodla novy termin. Nebol problem.

vikisisi
26. mar 2024

@janaziar987 ono vieš ona môže byť dobrá, ale nevieš, či nemusí nadriadeného nahlasovať, každý deň kto neprišiel

paciko9
27. mar 2024

Ja som bola na urade asi 2 krat aj to do kopy 4 mesiace. Priznam sa raz sa mi stalo,ze som si pomylila den. Pani mi volala,ze ci ma ma cakat😅. Ozaj zlata. Povedala som jej,ze som si zmylila den, ze pridem zajtra. To bol stvrtok nestrankovy den, zavolala som jej a vybavila ma.

alisamko
18. júl 2025

Stará téma ale napíšem svoju skúsenosť ak by niekto dohladávál podobnú situáciu :
Mala som sa 16.7 hlásiť na úrade práce, žiaľ, 15 večer som opuchla ( zub) a od bolesti som nezažmúrila ani oko. Hneď rano som bežala k zubárovi unavená, ubolena a plná strachu ( zubár moja smrť ) akútne mi vysekal osmičku a úrad prace mi úplne vypadol z hlavy ani neviem prečo som vlastne zobrala od neho potvrdenie o návšteve . Po príchode domov som si ľahla… muž zobral deti nech sa vyspim na výlet a ja som vstala o 16:45 hneď som behala jak splašená lebo mi došlo že mám termín na úrade …samozrejme už neskoro tak som pani referentke hneď napísala email a priložila aj potvrdenie od lekára. Na druhý deň boli nestrankove hodiny a dovolať sa priam nemožné. Od pani mi okolo 10 prišla odpoved že moje ospravedlnenie neakceptuje, že je akceptovateľná len PN a OČR
Ja som v nervoch prezrela všetky diskusie a nechápala som ako je možné že v jednej inštitúcie sú rôzne riešenia priam identického prípadu. Zatiaľ čo niekoho v momente vyradili z evidencie pre nespolupracu, nad niekým hoci pri zabudnutom termíne úrad nič neriešil a pokračovali v evidencii aj po pár omeskanych dňoch. Dnes som hneď rano nabehla na úrad a pani bola neskutočne nepríjemná, ze sa už nemá o čom somnou baviť nakoľko nemám PN ani OČR hoc som jej tvrdila že to nemá oporu v zákone, že len tieto 2 možnosti sú ospravedltelné, že ja chápem že sa drží interných predpisov, ale že som názoru že mám relevantný dôkaz a dôvod pre moju neúčasť že som to neurobila zo zanedbania alebo z dôvodu že niesom ochotná spolupracovať. Postavila sa dvihla hlas či chcem ísť za vedúcou a ja že samozrejme ak je tá možnosť aj hneď. Vedúcej som vysvetlila ešte raz čo a ako sa stalo, aký bol môj stav, ale že zub neni dôvod na PN a hlavne nie počas prázdnin ak ma človek 3 deti . Ona bola veľmi mila a chapava len ma poprosila aby som zašla k zubárovi keď mi bude lepšie a nechala si od neho dopísať že môj stav po zákroku neumožňoval dostaviť sa na úrad v dohodnutý deň.
Na úrade prace som evidovaná 1 krát v živote v podstate z dôvodu ukončenia pracovného pomeru po rodičovskej dovolenke, nakolko som sa do prace nevedela vrátiť keďže malý nastupuje do škôlky až od septembra.
Čiže v pondelok im zanesiem vyjadrenie zubára a uvidím ako sa to vyrieši. Po debate s vedúcou mám však dobrý pocit .