Dnes som zabudla ísť na úrad práce, zajtra ma vyradia ?

ketrin1211
4. dec 2019

Ahojte chcem sa spýtať, že dnes som sa mala ísť podpísať na úrad práce, ale zabudla som.
Myslite ze ma zajtra neviradia?
Ďakujem

mima1
4. dec 2019

Zajtra by som tam 100% isla. A musis mat fakt asi dobru vyhovorku najlepsie ist na ocr alebo pn a zaniest to tam. Lebo myslim ze vyhovorka neprejde

jany149
4. dec 2019

zajtra radšej nie, sú nestránkové hodiny, aby si nebola otočená a zbytočne sa nemotala...piatok do 12 tej

ukulela
4. dec 2019

@ketrin1211 ak máš zásadovu
úradníčku, tak počítaj aj s verziou, že ťa vyradia. Ja nechápem. keď mám proste takúto povinnosť, napíšem do kalendára do mobilu a ešte aj na chladničku aby som nezabudla.

stankadu
4. dec 2019

Skus si vybaviť priepustku alebo PN, prip. OČR a hned to chod zaniesť, ked tam budú, do 3 dní od začiatku treba im dať vedieť.

ukulela
4. dec 2019

@stankadu no len nie každý lekár je ochotný PN vystaviť spätne.... A myslím že OČR sa netoleruje ako dôvod neisť sa hlásiť. baby tu písali že museli ísť s chorým dieťaťom na úrad práce čo ja osobne teda považujem za zlé ale je to tak. Dokonca jedna pani tu písala že ju vyradili keď mala dieťa v nemocnici a bola tam s ním.

mima1
4. dec 2019

@ukulela ja som bola min mesiac na ocr to akceptuju 100%

stankadu
4. dec 2019

@ukulela ja som momentálne na urade práce a toto mi povedala teta úradníčka. PN sa môže vystaviť až 3 dni spätne, aj OČR, niekde som to čítala, tuším aj zo zákona to je.

ukulela
4. dec 2019

@mima1 tak to je dobré lebo naozaj sa tu okolo toho viedla diskusia a chytala som sa za hlavu, že ako je to možné.

ukulela
4. dec 2019

@stankadu vystaviť? Nie priniesť? Lebo ja naozaj vychádzam len z toho čo tu baby písali a niekto tu písal, že pn-ky sú očíslované a ak už lekár napríklad vystavil v utorok nejakú pn-ku tak sa mu ťažko vystaví PN ka spätne od pondelka ktorá bude mať vyššie číslo že sa to dá nejako na sociálnej poisťovni dohľadať alebo skontrolovať. a nejako mi uniká pointa toho prečo by malo byť možné vystavovať PN 3 dni dozadu.

stankadu
4. dec 2019

@ukulela vystavit, mne to aj sestrička u doktorky hovorila, ale to uz asi záleží od ochoty doktora. O tom číslovaní neviem, možno to na úrade sledujú. V kazdom prípade opytovatelka musí niečo skúsiť, inak ju vyradia a výhovorky nepomôžu.

nika82
4. dec 2019

@stankadu mne dr hovorila ze spatne vydavat Pn uz maju zakazane

ukulela
4. dec 2019

Baby, takže na stránke upsvaru sa píše že ocr nie je dôvod na ospravedlnenie neúčasti ... https://www.upsvr.gov.sk/obcan/mam-chore-dieta-...

ukulela
4. dec 2019

Akú spätnému vystaveniu PN kopírujem zo stránky sociálnej poisťovne: Príslušný ošetrujúci lekár môže uznať osobu za dočasne práceneschopnú spätne najviac tri kalendárne dni na základe lekárskeho nálezu zubno-lekárskej pohotovostnej služby, ambulantnej pohotovostnej služby alebo ústavnej pohotovostnej služby.

ukulela
4. dec 2019

@ketrin1211 takže nesnaž sa ich oklamať nejakou spätnou pn alebo očr - podľa mňa to nemáš šancu zajtra vybaviť a zabila by si tým iba pol dňa behania po lekároch a nestihla by si ísť na UPSVaR. ostáva len bežať za tvojou úradníčkou s veľkým prosíkom a slzami v očiach že prepáčte prepáčte prepáčte sprostá som zabudla som.

mima1
4. dec 2019

Mne OCR normalne zobrali. Nechala si jednu cast hned a jednu som doniesla ked ocr skoncila. Cize mozno zalezi aj na tej tete tam. Normalne im zajtra zavolaj to ze maju nestrankovy den neznamena ze tam nebude. Povedz ze si ochorela aj ty aj dieta. Uvidis co ti povie.

e1i
4. dec 2019

@stankadu pn spatne sa da vypisat iba v pripade navstivenia pohotovosti pred jej vypisanim.