icon

Vyžadujú lyžiarske strediska negatívny test aj keď sme boli pozitívni?

gloglo77
30. dec 2020

Ahojte, chystame sa na lyžovačku do hor. Cela rodina sme pred mesiacom prekonali covid 19, boli sme v karantene, buď ziadny alebo len minimalny priznak (soplik).

Bola som na tom, že ak mam pozitivny antigenovy test z 1.12.2020 tak že nemusim sa testovat 3 mesiace.
Ale teraz mi znama hovori, že od nej vyžadovali aj napriek pozitivnemu testu NEGATIVNY a chceli od nej aby sa priamo v lyžiarskom stredisku za 15€/ osoba odtestovali - inak ich nepustia... je to legalne jednanie?

Vdaka za odpoved.
Galina

Strana
z2
drzaopica
31. dec 2020

@pupavka89 poznam ludi, ktori su po 2,5 m stale pozitivni a priebeh mali takmer bez priznakov

drzaopica
31. dec 2020

@gloglo77 aj sestra hovorila, ze matky sa div nezrutili pred Vianocami, lebo co budu tolko s detmi robit doma.A teraz su 3 ucitelky z 8 pozitivne predtym 2 rodicia samozrejme chudata deti na testy nedame ukazte nam zakon preco by sme mali a skolka sa otvori mozno koncom januara, lebo susedky museli spolu piect kolace a posielat deti z domacnosti do domacnosti.

lienka9
31. dec 2020

@gloglo77 ano, certifikat z antigenoveho nestaci..vyzaduju bud potvrdenie od lekara o prekonani alebo novy negativny test..mne lekar odmietol papier vypisat a na test sa bojim ist kedze moze este vyjst pozitivne :D tak mame po lyzovacke..

gloglo77
autor
31. dec 2020

Vďaka mile maminky ani som nečakala toľko komentarov a rád, určite si ich časom vsetky precitam.

Tak len som chcela napísať, že nakoniec sme si dali skialp na Velky Choč, ktory mame z Dol. Kubina doslova za domom 😎 Deti vyvetrane, unavene a hor sa na kapustnicu a šalat 🙂

Prajem pekny Silvester aj cely novy rok. Dufam, ze do nedele stihneme Babiu horu aj nejake ľady (na vianoce som dostala po 20 rokoch novy cepín, tak chcem vyskušať 😀)

Galina 🙂

maciatkolulu
31. dec 2020

@gloglo77 nuž asi nie, keďže od polnoci všetko zatvorené, ako som pred pár hodinami predpokladala... Vieš čomu nerozumiem, že ako učiteľky v materskej škôlke ste mali minimálne 2 mesiace voľno, cez leto minimum deciek keďže sa sedelo, či pardon behalo doma na pandemickej ocr 😂a predpokladám, že Homeoffice vám nedali, ani distancne vyučovanie, takže až tak strhana snad byť nemôžeš už v decembri, či?

gloglo77
autor
31. dec 2020

@maciatkolulu Tak pobyt v prirode v okrese je stale chvalabohu dovoleny. 🙂 A my tu na Orave mame toho dost, kde sa da ist 🙂 Pracujem ale mimo okres, tak som zvedava, co to bude.

A čo sa tyka dovolenky mila maciatkolulu - napriek tomu, že tvoj komentar znel troška ironicky, tak ti odpoviem: 😉

Letnu dovolenku sme si museli na prikaz (nesuhlasiš- letiš z prace) komplet CELU vyčerpat v marci a v apríli... Neoduhlasili nam ani 80% ani 60% (z cistej mzdy). Kolegyna kt. namiesto nariadenej dovolenky sa opovazila ist od marca na OCR 55% s dietatom (z hrubej mzdy je to celkom pekna čiastka tych 55% 😉) a chcela ušetriť dovolenku - dostala k 1.máju vypoveď...

Takže cely jun -jul-august ked sa konecne povolili opatrenia (a v podstate aj sept. - okt.- nov.-dec.) som ja aj kolegyne boli v praci NON STOP bez jedineho dna dovolenky. Takže tato zimna "dovolenka" ( rozumej 7 dni nahradneho volna, kt. si budem musiet navyše odpracovat v dalsom roku) je ano po mnohyyyych mesiacoch prve volno čo mam...

Svoju pracu mam rada ale tento rok bol velmi naročny.
A áno, niekedy som nesmierne strhana a unavena - tak ako mnoho mojich kolegyn.
Mozno som ti troska otvorila oči a možno nie... niektori ludia totiž vidia a predsa su slepí...

maciatkolulu
1. jan 2021

@gloglo77 tak ako väčšina ľudí, je unavení a strihaní z prace... Najmä minulý rok bol náročný, pre všetkých. Áno, aj tí čo majú Homeoffice, aj tí v obchod, proste všade. Všetko dobre do Nového roka

Strana
z2