Vyžadujú lyžiarske strediska negatívny test aj keď sme boli pozitívni?
Ahojte, chystame sa na lyžovačku do hor. Cela rodina sme pred mesiacom prekonali covid 19, boli sme v karantene, buď ziadny alebo len minimalny priznak (soplik).
Bola som na tom, že ak mam pozitivny antigenovy test z 1.12.2020 tak že nemusim sa testovat 3 mesiace.
Ale teraz mi znama hovori, že od nej vyžadovali aj napriek pozitivnemu testu NEGATIVNY a chceli od nej aby sa priamo v lyžiarskom stredisku za 15€/ osoba odtestovali - inak ich nepustia... je to legalne jednanie?
Vdaka za odpoved.
Galina
@gloglo77 aj sestra hovorila, ze matky sa div nezrutili pred Vianocami, lebo co budu tolko s detmi robit doma.A teraz su 3 ucitelky z 8 pozitivne predtym 2 rodicia samozrejme chudata deti na testy nedame ukazte nam zakon preco by sme mali a skolka sa otvori mozno koncom januara, lebo susedky museli spolu piect kolace a posielat deti z domacnosti do domacnosti.
Vďaka mile maminky ani som nečakala toľko komentarov a rád, určite si ich časom vsetky precitam.
Tak len som chcela napísať, že nakoniec sme si dali skialp na Velky Choč, ktory mame z Dol. Kubina doslova za domom 😎 Deti vyvetrane, unavene a hor sa na kapustnicu a šalat 🙂
Prajem pekny Silvester aj cely novy rok. Dufam, ze do nedele stihneme Babiu horu aj nejake ľady (na vianoce som dostala po 20 rokoch novy cepín, tak chcem vyskušať 😀)
Galina 🙂
@gloglo77 nuž asi nie, keďže od polnoci všetko zatvorené, ako som pred pár hodinami predpokladala... Vieš čomu nerozumiem, že ako učiteľky v materskej škôlke ste mali minimálne 2 mesiace voľno, cez leto minimum deciek keďže sa sedelo, či pardon behalo doma na pandemickej ocr 😂a predpokladám, že Homeoffice vám nedali, ani distancne vyučovanie, takže až tak strhana snad byť nemôžeš už v decembri, či?
@maciatkolulu Tak pobyt v prirode v okrese je stale chvalabohu dovoleny. 🙂 A my tu na Orave mame toho dost, kde sa da ist 🙂 Pracujem ale mimo okres, tak som zvedava, co to bude.
A čo sa tyka dovolenky mila maciatkolulu - napriek tomu, že tvoj komentar znel troška ironicky, tak ti odpoviem: 😉
Letnu dovolenku sme si museli na prikaz (nesuhlasiš- letiš z prace) komplet CELU vyčerpat v marci a v apríli... Neoduhlasili nam ani 80% ani 60% (z cistej mzdy). Kolegyna kt. namiesto nariadenej dovolenky sa opovazila ist od marca na OCR 55% s dietatom (z hrubej mzdy je to celkom pekna čiastka tych 55% 😉) a chcela ušetriť dovolenku - dostala k 1.máju vypoveď...
Takže cely jun -jul-august ked sa konecne povolili opatrenia (a v podstate aj sept. - okt.- nov.-dec.) som ja aj kolegyne boli v praci NON STOP bez jedineho dna dovolenky. Takže tato zimna "dovolenka" ( rozumej 7 dni nahradneho volna, kt. si budem musiet navyše odpracovat v dalsom roku) je ano po mnohyyyych mesiacoch prve volno čo mam...
Svoju pracu mam rada ale tento rok bol velmi naročny.
A áno, niekedy som nesmierne strhana a unavena - tak ako mnoho mojich kolegyn.
Mozno som ti troska otvorila oči a možno nie... niektori ludia totiž vidia a predsa su slepí...
❤
@gloglo77 tak ako väčšina ľudí, je unavení a strihaní z prace... Najmä minulý rok bol náročný, pre všetkých. Áno, aj tí čo majú Homeoffice, aj tí v obchod, proste všade. Všetko dobre do Nového roka

@pupavka89 poznam ludi, ktori su po 2,5 m stale pozitivni a priebeh mali takmer bez priznakov