Za aký čas sa vydávajú občianske preukazy?
Ahojte, ako dlho ste čakali na vydanie nového občianskeho preukazu? Rozmýšľam, či čakať na štandardné vydanie, či si zaplatiť zrýchlené. Vďaka za vaše skúsenosti za poslednú dobu.
Pripnem sa, tiez nas to caka. 2 roky dozadu bol OP v standardnom konani do par dni doma. Na pas sa cakalo vyse mesiaca
Platila som za zrýchlený teraz pred 2 tyzdnami 20€
@nairobi Len tých 20 eur? Lebo na stránke ministerstva je napísané 20 eur + štandardný základný poplatok (7 eur)
Boli sme nedavno- zaciatkom marca trvalo to 11 dni- mali sme beznu dodaciu lehotu 30. Aj nam povedala pani ze si to nemame platit je to chodi do 2 tyzdnov cca do maja- potom sa vsetci spamataju lebo dovolenka a potom nestihaju.
ak ti končí OP, tak za vydanie nového neplatíš, ak ho chceš do 30 dní. Načo ho potrebuješ skôr?
Tiež som bola nedávno meniť, končila platnosť a za 2 týždne som ho mala urobený. Neplatila som nič, keďže končila platnosť OP. Starý mi nechali, kým nebol nový, potom som ho odovzdala.
2 týždne
Ja som pred mesiacom v BA platila 25€ za standardny termin (po kradezi). Vyslovene som povedala, ze netreba mi zrychleny. Vraj tak sa teraz plati. Vystavili ho za 10 dni.
@strawberry0797 platila si za úplne niečo iné a nie za zrýchlený termín
https://www.minv.sk/?spravne-poplatky-2
len nechápem prečo si krádež neohlasila
Ja som bola 11steh, koncila platnost, a v piatok som si bola pre OP. Pani mi povedala,ze do 30 dni. Ale pokial ho nutne nepotrebujes, tak zbytocnost platit.
Tiez tak asi 2tyzdne,a o par dni prisiel aj pas,vsetko sme riesili v jeden den,3obcianske a 1 pas pre maleho
@strawberry0797 Platila si pretože ti OP ukradli a preto si žiadala o nový.
S termínom dodania to nemalo nič spoločné
Autorka: Otázka je prečo meníš OP a ako rýchlo nový potrebuješ
Zbytočne platiť navyše, kým nepríde nový a pôvodný máš platný, tak ti ho nechajú.
Ak ti končí platnosť, vymenia bez poplatku do 30 dní - požiadaj včas a nemusíš platiť navyše.
Zaplatila som najskor 20 + 7eur a potom mi 7Eur vrátili,,,ja som súrne potrebovala nový kvôli el.podpisu,,,povodny som mala 5r. starý, lenže ten čip mi nefungoval na podpis, tak je to chyba na strane štátu, tak preto mi 7Eur vrátili
@jozinzbazin22 ak nemáš pas tak aj malému stačí občiansky
@maranco do Tunisu pas musi mat a uz mu koncil,tak sme museli robit pas.
Zmena trvalého pobytu - takže OP budem potrebovať na ďalšie zmeny všetkého možného a nemožného. Možno sa skúsime spýtať tam, kde dáme robiť, že koľko im to trvá štandardne... Ale asi to vidím na to zrýchlené vydanie. :(
V pondelok som sa bola odfotiť a o ďalší týždeň v piatok som ho mala hotový.nie zrýchlene
Tiež kvôli zmene TP
@janai1 ohlasila, mala som papier z policie aj trestne oznamenie. Povedali mi vyslovene, ze pri kazdom novom OP sa plati 25€. Asi sa teta zle vyjadrila, alebo v tom sama nema jasno.
@strawberry0797
@janai1 Pri krádeži a strate je ten istý poplatok za vydanie nového OP
@ibrunova nie je ten istý, pri strate alebo krádeži OP je poplatok 25 Eur
https://www.minv.sk/?spravne-poplatky-2
No veď čo píšem? Že krádež a stráta je jedno, poplatok ten istý.
Dávala som robiť deťom, boli hotové o 10 dní ...
Ahojte,chcem sa spýtať keď sa robí deťom OP mám ísť to vybaviť v deň keď má 15 rokov a čakať 30 dní na vydanie?Alebo chodí sa skôr aby do dňa 15tich narodenín už mala OP hotové?Neviem ako sa to robí.
@kacena2022 Už 30 dní pred dovŕšením 15 rokov môže požiadať o OP bez poplatku
Nežiadaš ty, ale dieťa, potrebuje mať so sebou rodný list
Občianske väčšinou max 10 dní až dva týždne, tie trvajú rýchlejšie ako pasy. Pasy trvajú dlhšie, na ten čakáte niekedy aj vyše ako mesiac (30 dní).

okolo 2 týždňov, ale max tých 30 dní, OP nemeškajú ani nemeškali