icon

Zahraničné auto s neplatnou STK

26. apr 2025

dobry večer chcem sa opytat známi ma zahraničné auto kde skončila stk. Ma poistku zaplatenú na mesiac poisťovňa tvrdi ze moze v pohode jazdiť ja hovorím ze nemoze poraďte

patka06
•
26. apr 2025

S neplatnou STK jazdiť nemôže, teda môže kým ho nechytia

chrobak7
•
26. apr 2025

Čo znamená "zahraničné auto"? Že je vyrobené v zahraničí? Alebo že je registrované v inej krajine, ako Slovensko?

Ak je registrované v inej krajine, tak sa riadi podľa legislatívy danej krajiny. Takisto aj poistku musí mať uzatvorenú v danej krajine. Neviem, či by mu tu poistili zahraničné auto.

Ak nemá v danej krajine, kde je registrované, platnú technickú kontrolu, tak nie je prevádzkyschopné nikde. Ani na Slovensku. Teda je, ale kým sa na to nepríde pri niektorej cestnej kontrole.

kazuso
•
26. apr 2025

30 dňová poistka je zvyčajne pri aute ktoré je dovezené na Slovensko a tu ho bude prihlasovať. Nemá náhodou aj prevozné značky?

autor
•
27. apr 2025
@chrobak7

Čo znamená "zahraničné auto"? Že je vyrobené v zahraničí? Alebo že je registrované v inej krajine, ako Slovensko?

Ak je registrované v inej krajine, tak sa riadi podľa legislatívy danej krajiny. Takisto aj poistku musí mať uzatvorenú v danej krajine. Neviem, či by mu tu poistili zahraničné auto.

Ak nemá v danej krajine, kde je registrované, platnú technickú kontrolu, tak nie je prevádzkyschopné nikde. Ani na Slovensku. Teda je, ale kým sa na to nepríde pri niektorej cestnej kontrole.

@chrobak7 Ano auto je evidované v inej krajine aj poistka je tam urobena. Chce da

Prihlasit na slovenske značky. Nema prevozne značky
Dakujem za rady

fkata
•
30. máj 2025

STK aká? Zahraničná?
Nemal by, musi mať STK, EKO a kontrolu originality a potom môže jazdiť s prepravnými značkami v rámci SR. Ale, prax je mnohokrát iná. Ak chceš, napíš mi SS, my sme mali podobný prípad.