icon

Zákaz styku otca s maloletým dieťaťom - poraďte

unicornus
3. sep 2017

Potrebujem radu. Kedy môžem žiadať o zákaz styku otca so synom? Otec môjho syna sa neustále vyhráža mne aj mojim známim fyzickým napadnutím alebo rovno zabitím. Obťažuje ma neustálimy telefonátmi, dokonca chodí až k nám domov a vyzváňa aj pol hodinu v kuse. I keď mu poviem že syn spí, nech prestane zvoniť lebo ho zobudí povie že jemu to je jedno. Na základe jeho konania mu odmietam syna, má 10mesiacov, dať kým nerozhodne o styku súd. Dotičný je pijan, každý deň pije už od rána aj v práci. Ajto bol jeden z dôvodov prečo som sa s ním rozišla, bol na mňa agresívny no nikdy ma nezbil. Preferuje skôr psychické týranie a zastrašovanie. Policajti ktorých som naňho niekoľkokrát volala povedali že pokiaľ ma nezbil alebo nenapadol nejedná sa o trestný čin. No keďže je aký je, agresívny pijan, nechcem aby si syn z neho bral príklad. Hlavne jeho spravanie sa k ženám 😖 preto by som bola najradšej kebyže mu súd zakáže so synom styk...
To mám vážne čakať kým ublíži synovi alebo mne aby som to mohla nejako riešiť?

mondolina
•
3. sep 2017

Podľa mňa sa jedná o nebezpečné vyhrážanie, jednoznačne polícia, nedajte sa odbit

chokma
•
3. sep 2017

zbieraj si dokazy... fot ho, nahravaj a volaj na neho policiu a vzdy podaj trestne oznamenie, resp. nech ti daju potvrdenie o tom, ze tam boli a co si ziadala, preco si volala.

piece
•
4. sep 2017

Treba nazbierať nejaké dôkazy, keď príde vybúchavať, treba naňho zavolať policajtov. Aj keď nič neurobia tak nech sú o tom aspoň nejaké záznamy, budeš mať svedkov, že mal vypité a bol agresívny aj keď ťa priamo nenapadol, ak ti posiela nejaké smsky tak si všetko treba nechávať..

alexi2211
•
4. sep 2017

No keď dokážeš, že je agresívny tak to nebude také ťažké keďže dieťa máš ešte také malé tak mu zakážu sa s ním stretávať keď tam bude nejaké riziko, že by mu mohol ublížiť alebo ho zanedbať keď bude s ním. Len si nazbieraj dôkazy tak ako ti baby písali

unicornus
autor
•
4. sep 2017

Ďakujem vám za rady. Tak snáď to dobre dopadne.