Zápis na kataster GP

junyk
13. jan 2023

Prajem pekný deň, je tu prosím niekto kto ma nejakú skúsenosť alebo pracuje na katastri? Chcela by som sa informovať ako dlho trvá zápis GP kde sa zapisovala stará stavba a rozdeľovala parcela. Je to Z-ko, odovzdane 3.10.2022 čiže je to tam viac ako 60 dni. Viem, ze kataster nie je povinný dodržať lehotu zápisu, keďže tam nebol kolok ale pomohlo by mi keby orientačne sa dozviem kedy to bude nakoľko chceme odkupovať parcelu a čas ma tlači. Myslela som ze do 100 dni by to mohlo byt ale zjavne asi nie. Tak isto v ten deň som odovzdávala na inú stavbu zápis supisneho čísla a taktiež to ešte je stále otvorené konanie 😒 ďakujem za každý príspevok poprípade radu ako postupovať aby to bolo ukončené konanie.

ada12345
13. jan 2023

Mne pomohlo, ked som si na danom katastri vyhladavala spätne dozadu k akému dňu práve vybavujú Ztkové podania....hádžeš si tam spätné dátumy postupne ďalej do minulosti až dojdeš do dní, kedy je tých Ztiek už minimum, to sú nejaké problematické, kde sa to z nejakého dôvodu naťahuje. A takto vieš zhruba zistiť koľko týždňov majú sklz a keď to nejaký týždeň-dva budeš sledovať, vieš cca odhadnúť kedy príde tvoje podanie na rad.

maranco
13. jan 2023

@junyk skús pozrieť tu či nenájdeš podrobnejšie info v akom stave to je
https://kataster.skgeodesy.sk/eskn-portal/servi...

junyk
autor
14. jan 2023

@maranco ďakujem tu som to už pozerala ale je to v konaní po lehote a to mi nepomohlo lebo neviem kedy sa toto konanie ukončí ale ďakujem aj tak

junyk
autor
14. jan 2023

@ada12345 ďakujem za radu skúsila som si to takto pozrieť a zistila som že to ešte kľudne môže trvať aj dva mesiace 🫣

ada12345
14. jan 2023

@junyk No bohuzial, nam to takto tiez natahovali, a to bolo uz pred 2 rokmi...