Zápis priezviska do anglického rodného listu bez -ová

mum2b
12. sep 2012

s manzelom zijeme 6 rokov v Skotsku ale mame len slovenske obcianstvo;cakame dievcatko a chceme jej dat priezvisko bez -ova i ked v sobasnom liste uvedene tvary dohodnutych priezvisk su s -ova;ak na Register office zapiseme dieta bez -ova,uzna to matrika na SVK automaticky a zapise dieta bez -ova do slovenskeho rodneho listu?treba este podat aj dajake ine ziadosti?diky

javi37
12. sep 2012

Treba podat osobitnu ziadost o vypis priezviska bez -ova...spolu so zapisom do osobitnej matriky, poziadat matrikarku, n v mieste trvaleho pobytu, nech da aj tlacivo na § 19.

sussie259
12. sep 2012

ahoj.. ja mam priezvisko bez -ova, aj dcerke som dala..a na matrike som len podpisala taku asi 2 riadkovu ziadost a hned vydali aj novy rodny list 🙂 trvalo to asi 2min. 🙂

lenka_b
12. sep 2012

Ahoj, ja som podavala osobitnu ziadost na Slovenskej ambasade. Platila som nejakych par eur. Ale bolo to spravene bez problemov.

dejka77
12. sep 2012

My mame v angl.rod.liste bez -ova, tu to nikto neriesi. Na svk samozrejme bolo treba napisat ziadost. Mne vybavoval rod.list brat, takze som mu len poslala ziadost, ze chceme aby dcera mala priezvisko bez -ova a to bolo cele. Ale nakoniec som sa dozvedela, ze to malo byt este aj notarsky overene, ale nastastie to matrikarka akceptovala. Asi bude lepsie vybavit to potom cez ambasadu.