icon

Zaplatený tovar neprišiel a nechcú mi vrátiť peniaze

berus222
5. okt 2010

Chcela by som sa opýtať, ako mám postupovať? Pred 2 mesiacmi som si cez internet objednala a hneď zaplatila tovar. Po 3 týždňoch, som im písala, že ešte ho stále nemám, či na mňa nezabudli. Odpísali, že ešte registrujú moju objednávku a že tovar pošlú hneď, ako ho budú mať na sklade. Po 6. týždňoch som im napísala, že odstupujem od objednávky a že chcem vrátiť peniaze. Minulý piatok som im zase volala aj písala, že nech mi vrátia peniaze, ale neozvali sa ani raz.

tin007
•
5. okt 2010

@berus222 pozri si ich obchodne podmienky (co sa tyka terminov dodania, ci ich maju vobec definovane). ak ich nemaju, tak im posli doporucenou postou odstupenie od objednavky a vyzvi ich, aby ti do 7 dni previedli peniaze spat, inak ich budes zalovat. ak ti prachy nevratia, tak ich zazaluj a ziadaj vydanie bezdovodneho obohatenia

berus222
autor
•
5. okt 2010

@tin007 praveze v obchodnych podmienkach maju, ze tovar dodaju do 2-3 tyzdnov, co najskor, ked ho budu mat na sklade. ale 2 mesiace je uz moc. 😠

tin007
•
5. okt 2010

@berus222 to odstupenie od zmluvy si riesila mailom, alebo listom?

berus222
autor
•
5. okt 2010

mailom, ale dnes som poslala aj listom doporucene

tin007
•
5. okt 2010

@berus222 no tak pockaj na tu lehotu, ktoru si uviedla na vratenie penazi a potom mozes bud rovno podat zalobu na sude a ziadat o vydanie platobneho rozkazu, alebo im poslat napr. este jeden list a sucasne dat podnet na setrenie soi.

berus222
autor
•
5. okt 2010

@tin007 ok dakujeeeem

e_kociky
•
6. okt 2010

@berus222 odstúpenie od zmluvy je platné aj v prípade, že je zaslané mailom - písomne. Ale určite si nič nepokazila, ak si si to poistila ešte poštou... Sú povinný ti vrátiť plnú sumu, ak ti tovar nedodali.

marcsi10
•
20. okt 2016

Ja mám podobný problém ,tiež som si objednala tovar,za ktorý som aj zaplatila avšak údajne kvôli akémusi výpadku systému do dnes nemám ani objednaný tovar a ani nevrátili peniaze.Keď im zavolám počúvam len "Majte strpenie ,pracujeme na tom, stále pýtajú potvrdenie o zaplatení tovaru,len sa vyhovárajú na banku ,banka zase na nich. Po dlhom čase autorizovala banka platbu a teraz obchodník tvrdí,že im žiadne peniaze neprišli na účet.Dokonca mi poslali mail,že medzi časom zrušili moju objednávku. Je to známa firma,akreditovaný internetový obchod ,doteraz som mala s nimi len dobré skúsenosti.