icon

Zastúpenie mamy v pracovných povinnostiach

4. jún 2025

Potrebujem radu tých čo sa vyznajú. Chcela by som zastúpiť mamu na mesiac možno 2, kým sa dá zdravotne dokopy. Vec sa má tak že mama má životnosť aj dohodu a je na polovičnom invalidnom dôchodku. Cez týždeň má jeden job, a cez víkend upratuje a dáva lístky u nás na štadióne na dohodu a predáva občerstvenie vopred balené na živnosť. Toto všetko by som stihla popri práci.
Musí ma mama a mamyn šéf zamestnať? Raz dávnejšie som počula že rodinný príslušník môže vypomáhať bez zmluvy, je to tak?

mk1111111111
4. jún 2025

Na tu dohodu nie, ta by sa musela napisat na Teba. A zivnost, podla toho, co robi, ci ma zluvu s tym, pre koho to robi a tam uvedene, ze musi pracu vykonavat len ona

autor
4. jún 2025

Čiže dohoda na mamu by sa mala zrušiť a mali by zamestnať mňa ? Zrejme na mňa budú mať vyššie odvody, neviem či sa tomu potešia. Mama sa tam radšej bude trepať v bolestiach než prísť o prácu.

autor
4. jún 2025

A živnosť- má nájomnú zmluvu na takú malú ,,búdu, tam predáva vodu, džúsy, keksíky chipsy a podobne.

simca06022011
4. jún 2025

dohoda na mamu sa nemusi rusit, len proste nebued pracovat = nepojde mzda, na teba sa na to obdobie vyhotovia novu dohodu.
na zivnost = podla mna mozes, nemam s tym ale skusenosti osobne
https://www.podnikajte.sk/pracovne-pravo-bozp/z...