Zatajená hotovosť v dedičskom konaní – ako postupovať?
Ako postupovať ,keď nevlastná sestra našla v pozostalosťi po otcovi 7500€ v hotovosti,ktoré zatajila na dedičskom konaní ? Už prešli dva roky a ozval sa mi svedok ,ktorý bol pri tom ,keď ich našla a trápilo ho svedomie ,peniaze boli nájdené v hotovosti po celom byte
@jaja1189 ináč veľa rozumu ta sestra nemôže mať keď mala aj svedka a ešte to aj zatajila.
@jaja1189 toto si mala okamzite riesit s notarkou/notarom, ktory riesil pozostalost, lebo je to dedicstvo a nie ju vyzyvat - ked sa ona zatajuje tak asi dobrovolne nepride s polovicou penazi, moze este zmanipulovat svedka, ktory dostane od sestry peniaze a zrazu nic nevidel, nepocul... su tam urcene lehoty- radsej sa opytaj notara, postup je taky, ze mas novoobjaveny majetok a das ziadost na sud, zaplatis nejaky maly poplatok-ten na polovicu ti musi zaplatit neskor sestra - a sud urcuje-prideluje notara - zvycajne je to ten isty co uz hned po smrti mal s vami stretnutie a rozdelil majetok a ten vas znova pozve na stretnutie dedicov a tam sa rozddeli tento novoobjaveny majetok
@bielasovicka lakomost zatienila rozum ,asi ...
@majkabambulik okamžite sme sa to dozvedeli až dnes ,
Pre 3750 eur by som nerobila zlu krv v rodine ani sebe nedvihala tlak.Tej sestre by som povedala.ze o peniazoch viem a nechala na nu ci s tym nieco urobi.Ak nic tak nič.
@janinah zial su ludia co by za 1 euro vrtali dieru do kolena.
je viac nez mozne, ze tvoju polovicu das na pravnikov a aj ked vyhras, tak polovicu ti nevrati. cize neziskas iba stratis.
pokial sa chces roky sudit a mas dobre zdravie, tak prosim.
pri dedicskom konani mi notarka povedala:
su iba dva typy ludi -hlupaci a ty co na to maju.

a čo ti povedala keď si sa na to pýtala?