icon

Zavrú sa znovu hranice?

tanulik16
6. aug 2020

Myslite si ,ze zase zavru hranice?

deti95060810
6. aug 2020

myslíš teraz? nie....

tanulik16
autor
6. aug 2020
pribinak
6. aug 2020

Nie. Naša ekonomika si to nemôže dovoliť a čísla mame stále pomerne nízke

amanda666
6. aug 2020

Nie

deti95060810
6. aug 2020

@tanulik16 už som napísala - nie

sense
6. aug 2020

Nie

veronikaszabova
6. aug 2020

Nie

janinah
6. aug 2020

Nezavrú,ale možno sprísnia pravidlá pri cestovaní a ja som za,čísla stúpajú.....

lenuliatko84
6. aug 2020

Mali by zaviest hlavne povinné testy a znizit cenu aspon na 30 €

79viktoria79
7. aug 2020

@tanulik16 eu povedala,ze to si nemoze dovoliť uz ziadny stat, zatvoriť hranice,skor myslim ze budu zatvarat plosne- zavody,skoly ...tam kde bude veľké ohnisko nákazy

mogaa
7. aug 2020

@lenuliatko84 ale štát nemôže určovať cenu súkromným spoločnostiam...zároveň ak má byť negatívny test tak to musí byť pri vstupe na Slovensko a vtedy sa musíš testovať v zahraničí.....

lenuliatko84
7. aug 2020

@mogaa nenapisala som e stat musi diktovat ceny sukromnym spolocnostiam

mogaa
7. aug 2020

@lenuliatko84 nie len že znížiť ceny za testy.....štát testuje len tých z rizikových krajín a ich kontakty + potencionálne nakazeného čo má príznaky.....ale nemá kapacitu testovať každého čo príde zo zahraničia - sú dovolenky, veľa ľudí pendluje hore dole -nákupy do Rakúska. výlet do Polska, rodina v ČR....nehovoriac o pendleroch - tí sú kapitola sama o sebe.....ja napr.nechápem prečo nie je Británia v rizikovej zóne, neriešia sa u nás pracujúci čo sú zo zahraničia - veď tu robí veľa Srbov, Ukrajincov...- tí samozrejme si berú aj dovolenky keď idú domov do svojej vlasti a vrátia sa sem a nastupujú do práce .....DSS detto je otázka času kedy sa to tam zavlečie....už mám pocit že štát sa snaží aspom niečo zachytiť a ostatné sa necháva na prirodzené zamorenie......

lenuliatko84
7. aug 2020

@mogaa no ved najviac nakazenych u srbi a ukrajinci a navrátilci z čiech. Tí co idu na dovolenku pridu vacsinou zdraví. Ja ani na kupko teraz radsej nejdem,hrôza toto

mogaa
7. aug 2020

@lenuliatko84 ale osobne si myslím že za tých cca 10-12 mesiacov od kedy to vypuklo až do vakcíny sa s vírusom stretne v určitej forme väčšina ľudí.....predvčerom dávali v správach že na Slovensku pribudlo veľa ľudí čo majú vytvorené protilátky a mali bezpríznakový priebeh takže ani nevedeli že si tým prešli....vírus zmutoval a je infekčnejší ale slabší....pekne to aj vysvetlili že tým že sa stále množí, vznikajú aj chyby a preto je slabší....ono záleží od šťastia aký "silný"druh vírusu schytáš....už v apríly bolo na Slovensku okolo 70mutácií tohto vírusu(čiže každý druh bol niečím pozmenený)

ndrag
Autor odpoveď zmazal
lenuliatko84
7. aug 2020

@mogaa preto moc nikam nechodíme, lebo otec ma rakovinu a chodime len k nim

mogaa
7. aug 2020

@lenuliatko84 ono naozaj nevieš kde sa nakazíš.....teraz z rodiny sa jedna nakazila v práci(majú tam Srbov)- nechala sa otestovať ako samoplatca a bum pozitívna....čisto bezpríznaková, následne sa robili testy všetkým v domácnosti - všetci sú negatívni....dnes jej volali že doktorka jej môže ukončiť karanténu a nepotrebuje kontrolné testy ale ostatným členom domácnosti musia robiť opakovaný test....ono tým že ona nikoho počas tej doby čo robili testy ostatným členom domácnosti bola vyhodnotená že je neinfekčná keďže nikoho z domácnosti nenakazila, ale ostatní členovia rodiny potrebujú kontrolný test lebo hoci boli negatívny boli testovaní neskôr

simca06022011
7. aug 2020

@ndrag isto, lebo kazdy co sa nakazil to urobi dobrovolne a moze za to :D tak nech si s tym zije...

ndrag
7. aug 2020

@simca06022011 a koho to bude potom zodpovednost? Vsade do nas hustia, ze to moze byt bezpriznakove, cize logicky o tom nikto z nas nevie, ci sa niekde nakazil. Preto vsetky tie odporucania, je na kazdeho zodpovednosti ako s tym nalozi.

caroline_
7. aug 2020

podla mna ano :D