icon

Zložité odkúpenie pozemku

sofimatko52
3. jún 2021

Dobrý večer prajem, na začiatok len by som chcela poprosiť aby ste mi len pomohli kto ma niejake skúsenosti s podobným problémom.
Začnem po poriadku takže snažíme sa odkúpiť pozemok. Už to dávame dosť dlhú dobu dokopy, ale vždy niečo a potom zase iné. A neviem čo ešte.
Pozemky o ktoré máme záujem,sú dlhé a úzke tak musíme odkúpiť rovno 3 parcely. Ale každá jedna parcela je problemova, na jednej napríklad ma blombu XXYY firma. Konateľ nás ubezpečil že to vyrieši, tak aby jeho dlh neprešiel na nás.
Druhá parcela zase ma nevysporiadane dedičske konanie. Dedičske konanie už začali skôr riešiť, len to niejako stoji už 3 rok.
A aby toho nebolo málo tak 3 parcela ma tam uzatvorenú nájomnú zmluvu na dobu neurčitú. Ako to by nebol problém keby len jedná majiteľka nešpekulovala, s predajom. Ako neviem riešime to aj cez právnika ale neviem nám zodpovedať naše otázky, ľutujem že sme si ho vybrali. Ma niekto podobný problém.
A ešte v krátkosti prístupová cesta k pozemku je z obvodoch strán,a územný plán obec nemáme keďže nemáme ani 1500 obyvateľov.
Obec by nám dala potvrdenie že dáva súhlas s výstavou.

Strana
z2
engynka
11. jún 2021

@hela_tn to zalezi kolko tam je skutocnych vlastnikov, co vsetko treba vypracovat, kolko akych zmluv, otvorenie konania, kolky, niekolko vyjazdov za dedicmi. Je to velmi velmi individualne, ponuku robili na mieru podla vsetkych dostupnych infromacii ktore som im poskytla. V nasom pripade cca 1000€. Ale teda v porovnani s cenou pozemku su to neni take velke naklady.

luccija
11. jún 2021

@sofimatko52 nesla by som do toho

sofimatko52
autor
15. júl 2021

@katka0123 no mate pravdu. Aj napriek tomu že sa vysporiadalo dedičske konanie na prvej parcele.
A je to už podané na katastrálnom úrade.
Ale na poslednej parcele neviem,ako jedna pani nesúhlasí s predajom kvôli najomnej zmluve ktorú majú z XXYY firmou. Sama som zanou išla do Prešova,čo máme dosť ďaleko.
Ale nám dala písomne vyjadrené podpísané a preverene u notára. Že jej časť pozemku môžme nechať. Aby sme boli v obraze ide len o 20m2!!!!!!!
Tak to by sme mali,ale ako potom so SPF????.
Keďže jeden účastník konania nesúhlasí s predajom a sa ho učleni, a jeho časť ostane.
Na tej danej parcele je 9 vlastníkov.
Tu jednu pani by sme vynechali ďalších siedmi súhlasia.
A jedna neznáma spadá cez SPF. Tak nás momentálne trápi ako dopadneme so SPF,už som ich kontaktovala s zdá pre nás výhodnejšie ich časť pozemku nechať.

katka0123
16. júl 2021

@sofimatko52 Kazdopadne drzim palce. Mozno skus tu pani preplatit. Proste jej daj nadatandardnu cenovu ponuku. A je to.

Strana
z2