Zmena krstného mena. Ako je to s rodným listom?
Dobry den, ako to je, ked si dospely clovek zmeni krstne meno, ma napisne v novom rodnom liste v casti poznamky, ake bolo povodne meno a prebehnuta povolena zmena?
@anonym_autor To by ma fakt zaujímalo, aké máš krstné meno, že si ho chceš zmeniť 🙂
@anonym_autor To by ma fakt zaujímalo, aké máš krstné meno, že si ho chceš zmeniť 🙂
@thirstymonk môže máte meno po matke ktorá chlasta 1. ligu a zanedbáva rodinu
Po otcovi ktorý masakruje a mláti celu rodinu
Nemusí to byt nutne nejaké raritné meno
Ja poznam zenu ktora po tazkom rozchode si zmenila aj krstne aj priezvisko na uplne ine nahodne ktore si sama vybrala
Proste novy zivot nova identita
Ani sa nečudujem. Aký má význam mať priezvisko po exmanželovi .
@anonym_e924b9 Napr. aby sa deti nevolali inak ako matka.
@anonym_autor nie, v novom rodnom liste nie je ziadna poznamka o predchadzajucom krstnom mene. Mame s tym v najblizsej rodine skusenost 🙂
@anonym_e924b9 kto tu pise o priezvisku?
@anonym_autor nie, v novom rodnom liste nie je ziadna poznamka o predchadzajucom krstnom mene. Mame s tym v najblizsej rodine skusenost 🙂
@guudy Dakujem, super 🙂
@thirstymonk Standartne, bezne pouzivane, nie hanlive, ale necitim sa s nim dobre, nie som s nim stotoznena a zdviha sa mi zaludok pri kazdom osloveni. Chcem zacat novy zivot v zahranici a pred tym chcem spravit zmenu a nikto nemusi o tom vediet, ze som mala ine meno
@thirstymonk Standartne, bezne pouzivane, nie hanlive, ale necitim sa s nim dobre, nie som s nim stotoznena a zdviha sa mi zaludok pri kazdom osloveni. Chcem zacat novy zivot v zahranici a pred tym chcem spravit zmenu a nikto nemusi o tom vediet, ze som mala ine meno
@anonym_autor smelo do toho💪
Inak, aj keby tam bola zmienka o povodnom mene, tak to nic nemeni…rodny list predsa nebudes ukazovat nikomu. Budes mat nove doklady, s tymi budes fungovat😊
Inak, aj keby tam bola zmienka o povodnom mene, tak to nic nemeni…rodny list predsa nebudes ukazovat nikomu. Budes mat nove doklady, s tymi budes fungovat😊
@guudy Dakujem, si zlata ❤
@guudy Ano, toto mas pravdu, ale citila by som sa lepsie, keby to tam nebolo
@anonym_autor keď to tak cítiš, rozhodne to urob. Veľa šťastia v "novom" živote
@guudy a keby som si zmenila meno teireticky krstne..v rodnom liste deti by bolo povodne meno s tym by problem nebol!. Lebo teireticky by ta osoba uz nebola
@guudy a keby som si zmenila meno teireticky krstne..v rodnom liste deti by bolo povodne meno s tym by problem nebol!. Lebo teireticky by ta osoba uz nebola
@slavomira236 nase dieta si menilo krstne meno v 18. Tam, kde ostali dokumenty s povodnym menom (napr vysvedcenia), tak by sa muselo preukazat, ze doslo k zmene mena. Predpokladam, ze by stacilo povolenie na zmenu mena od uradov. Uz si ale presne nepamatam ako presne to bolo s maturitnym vysvedcenim…to bolo presne v dobe, ked si dieta menilo meno.
A inak by teda stacilo poziadat o nove rodne listy detom…ale fakt neviem, ci sa to riesi tym potvrdenim alebo vystavenim novych rl detom. V takej situacii sme neboli🤷🏼♀️
@slavomira236 nase dieta si menilo krstne meno v 18. Tam, kde ostali dokumenty s povodnym menom (napr vysvedcenia), tak by sa muselo preukazat, ze doslo k zmene mena. Predpokladam, ze by stacilo povolenie na zmenu mena od uradov. Uz si ale presne nepamatam ako presne to bolo s maturitnym vysvedcenim…to bolo presne v dobe, ked si dieta menilo meno.
A inak by teda stacilo poziadat o nove rodne listy detom…ale fakt neviem, ci sa to riesi tym potvrdenim alebo vystavenim novych rl detom. V takej situacii sme neboli🤷🏼♀️
@guudy Ako ste to vnimali ako rodicia, nezranilo vas to?
@guudy Ako ste to vnimali ako rodicia, nezranilo vas to?
@anonym_autor nie, bol to len nezvyk chvilu….ale my sme boli vzdy liberalni a podporujuci vo vsetkych smeroch 🙂
Nie kazdy to tak musi mat 🙂
Hlavne, co s tym ako rodic spravis, ked je dieta dospele ;)
Ovela horsie veci sme si preskakali, toto bolo u nas v pohode.
@anonym_autor nie, bol to len nezvyk chvilu….ale my sme boli vzdy liberalni a podporujuci vo vsetkych smeroch 🙂
Nie kazdy to tak musi mat 🙂
Hlavne, co s tym ako rodic spravis, ked je dieta dospele ;)
Ovela horsie veci sme si preskakali, toto bolo u nas v pohode.
@guudy Jasne chapem a ste skveli 🙂 Ja som v pozicii dietata dospeleho a doma to nebudem moct povedat ☹
ides na matriku vypises ziadost napises dovod zaplatis poplatok .. ak tos chvalia vydaju ti uplne novy rodny list .. musis odovzdat stary OP a pas a vybavit nove doklady .. v rodnom liste nebude nic uvedene zo stareho mena..len to nove a samzrejme rodne cislo ostava

Nie, neuvádza sa to do poznámky