icon

Zmena krstného mena. Ako je to s rodným listom?

Včera o 06:19

Dobry den, ako to je, ked si dospely clovek zmeni krstne meno, ma napisne v novom rodnom liste v casti poznamky, ake bolo povodne meno a prebehnuta povolena zmena?

anonym_d30c06
Včera o 06:22

Nie, neuvádza sa to do poznámky

thirstymonk
Včera o 06:23

@anonym_autor To by ma fakt zaujímalo, aké máš krstné meno, že si ho chceš zmeniť 🙂

anonym_d30c06
Včera o 06:24
@thirstymonk

@anonym_autor To by ma fakt zaujímalo, aké máš krstné meno, že si ho chceš zmeniť 🙂

@thirstymonk môže máte meno po matke ktorá chlasta 1. ligu a zanedbáva rodinu
Po otcovi ktorý masakruje a mláti celu rodinu

Nemusí to byt nutne nejaké raritné meno

anonym_5b93f1
Včera o 06:34

Ja poznam zenu ktora po tazkom rozchode si zmenila aj krstne aj priezvisko na uplne ine nahodne ktore si sama vybrala
Proste novy zivot nova identita

anonym_e924b9
Včera o 06:37

Ani sa nečudujem. Aký má význam mať priezvisko po exmanželovi .

valria
Včera o 06:56
@anonym_e924b9

@anonym_e924b9 Napr. aby sa deti nevolali inak ako matka.

guudy
Včera o 07:05

@anonym_autor nie, v novom rodnom liste nie je ziadna poznamka o predchadzajucom krstnom mene. Mame s tym v najblizsej rodine skusenost 🙂

anonym_9c10a9
Včera o 07:26
@anonym_e924b9

@anonym_e924b9 kto tu pise o priezvisku?

autor
Včera o 07:33
@guudy

@anonym_autor nie, v novom rodnom liste nie je ziadna poznamka o predchadzajucom krstnom mene. Mame s tym v najblizsej rodine skusenost 🙂

@guudy Dakujem, super 🙂

autor
Včera o 07:37
@thirstymonk

@thirstymonk Standartne, bezne pouzivane, nie hanlive, ale necitim sa s nim dobre, nie som s nim stotoznena a zdviha sa mi zaludok pri kazdom osloveni. Chcem zacat novy zivot v zahranici a pred tym chcem spravit zmenu a nikto nemusi o tom vediet, ze som mala ine meno

guudy
Včera o 07:38
@anonym_autor

@thirstymonk Standartne, bezne pouzivane, nie hanlive, ale necitim sa s nim dobre, nie som s nim stotoznena a zdviha sa mi zaludok pri kazdom osloveni. Chcem zacat novy zivot v zahranici a pred tym chcem spravit zmenu a nikto nemusi o tom vediet, ze som mala ine meno

@anonym_autor smelo do toho💪
Inak, aj keby tam bola zmienka o povodnom mene, tak to nic nemeni…rodny list predsa nebudes ukazovat nikomu. Budes mat nove doklady, s tymi budes fungovat😊

autor
Včera o 07:39
@guudy

Inak, aj keby tam bola zmienka o povodnom mene, tak to nic nemeni…rodny list predsa nebudes ukazovat nikomu. Budes mat nove doklady, s tymi budes fungovat😊

@guudy Dakujem, si zlata ❤

autor
Včera o 07:49
@guudy

@guudy Ano, toto mas pravdu, ale citila by som sa lepsie, keby to tam nebolo

danica2711
Včera o 08:55

@anonym_autor keď to tak cítiš, rozhodne to urob. Veľa šťastia v "novom" živote

januska12323
Včera o 09:31

V zahraničí nepotrebuješ žiadny rodný list, ani starý ani nový.

slavomira236
Včera o 12:26
@guudy

@guudy a keby som si zmenila meno teireticky krstne..v rodnom liste deti by bolo povodne meno s tym by problem nebol!. Lebo teireticky by ta osoba uz nebola

guudy
Včera o 13:32
@slavomira236

@guudy a keby som si zmenila meno teireticky krstne..v rodnom liste deti by bolo povodne meno s tym by problem nebol!. Lebo teireticky by ta osoba uz nebola

@slavomira236 nase dieta si menilo krstne meno v 18. Tam, kde ostali dokumenty s povodnym menom (napr vysvedcenia), tak by sa muselo preukazat, ze doslo k zmene mena. Predpokladam, ze by stacilo povolenie na zmenu mena od uradov. Uz si ale presne nepamatam ako presne to bolo s maturitnym vysvedcenim…to bolo presne v dobe, ked si dieta menilo meno.
A inak by teda stacilo poziadat o nove rodne listy detom…ale fakt neviem, ci sa to riesi tym potvrdenim alebo vystavenim novych rl detom. V takej situacii sme neboli🤷🏼‍♀️

autor
Včera o 15:38
@guudy

@slavomira236 nase dieta si menilo krstne meno v 18. Tam, kde ostali dokumenty s povodnym menom (napr vysvedcenia), tak by sa muselo preukazat, ze doslo k zmene mena. Predpokladam, ze by stacilo povolenie na zmenu mena od uradov. Uz si ale presne nepamatam ako presne to bolo s maturitnym vysvedcenim…to bolo presne v dobe, ked si dieta menilo meno.
A inak by teda stacilo poziadat o nove rodne listy detom…ale fakt neviem, ci sa to riesi tym potvrdenim alebo vystavenim novych rl detom. V takej situacii sme neboli🤷🏼‍♀️

@guudy Ako ste to vnimali ako rodicia, nezranilo vas to?

guudy
Včera o 15:45
@anonym_autor

@guudy Ako ste to vnimali ako rodicia, nezranilo vas to?

@anonym_autor nie, bol to len nezvyk chvilu….ale my sme boli vzdy liberalni a podporujuci vo vsetkych smeroch 🙂
Nie kazdy to tak musi mat 🙂
Hlavne, co s tym ako rodic spravis, ked je dieta dospele ;)
Ovela horsie veci sme si preskakali, toto bolo u nas v pohode.

autor
Včera o 15:57
@guudy

@anonym_autor nie, bol to len nezvyk chvilu….ale my sme boli vzdy liberalni a podporujuci vo vsetkych smeroch 🙂
Nie kazdy to tak musi mat 🙂
Hlavne, co s tym ako rodic spravis, ked je dieta dospele ;)
Ovela horsie veci sme si preskakali, toto bolo u nas v pohode.

@guudy Jasne chapem a ste skveli 🙂 Ja som v pozicii dietata dospeleho a doma to nebudem moct povedat ☹

guudy
Včera o 16:34
@anonym_autor

@guudy Jasne chapem a ste skveli 🙂 Ja som v pozicii dietata dospeleho a doma to nebudem moct povedat ☹

@anonym_autor mozes mi kludne napisat sukromne, pokojne aj prist….som v Ba 🙂
Nebudes prva, mame tu zazemie a podporu aj pre dcerinych kamosov napr…😃😃😃

anonym_5ae29d
Včera o 16:43

ides na matriku vypises ziadost napises dovod zaplatis poplatok .. ak tos chvalia vydaju ti uplne novy rodny list .. musis odovzdat stary OP a pas a vybavit nove doklady .. v rodnom liste nebude nic uvedene zo stareho mena..len to nove a samzrejme rodne cislo ostava